Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2021, 00:06

Biti ili ne biti za Gremio: Sad je trenutak za Daglasa Kostu da pokaže zašto je doveden

Ukoliko večeras ne pobedi Sao Paulo u Porto Alegreu, Grmiju će se šanse za opstanak meriti u promilima

Gremio je brazilski velikan. Član elitnog društva G-12 koje okuplja najkvalitetnije i najpopularnije klubove u državi, ali ukoliko noćas protiv Sao Paula od 00.00 ne odigira fudbal u skladu sa klupskim renomeom, smeši mu se selidba u niži rang, odnosno Seriju B. Maltene čitave sezone Besmrtni trikolori iz Porto Alegrea kubure u zoni ispadanja, a tri runde pre kraja doteralo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je cara do duvara. Večeras, ali i u naredne dve runde na ispitu će biti njihov nadimak "Besmrtni".

Gremio je posle 35. odigranih utakmica sakupio razočaravajućih 36 bodova i trenutno ima šest manje od Atletiko Paranaensea, prvog tima iznad zone ispadanja. Logično, izabranici Vagnera Mansinija itekako zavise od rezultata direktnih konkurenata, među kojima je i Baija sa 40 bodova. Zato se Gremio nada da će Atletletiko Mineiro večerašnjom pobedom nad Baijom overiti titulu, te da će joj pobedom nad Sao Paulom prići na bod zaostatka. Podjednako važno za Kraljeve kupova biće i da Atletiko Paranaense kikse u petak uveče protiv Kujabe.

Teške trenutke proživljava ekipa koja je 2016. godine sa trenerom Renatom Portalupijem osvojila Kup Brazila, a zatim pokorila Južnu Ameriku i podigla pehar namenjen pobedniku Libertadoresa. Tada je štoperski tandem Valter Kaneman - Pedro Žeromel slovio za najkvalitetniji na čitavom Zelenom kontinentu, a večeras će pomenuti dvojac pokušati da zaustavi napadače Sao Paula, pre svih Emilijana Rigonija i Džonatana Kalerija. Razlika je u tome što Žeromel za razliku od 2017. danas ima 36 godina i što dobar deo sezone, ni on ni Kaneman nisu bili deo startne postave. Gremijeva odbrana (47 primljenih golova) više nije strah i trepet za ofanzivce i samo je Šapekoenseova (62 gola) primila više pogodaka od njegove.

Euforija je zavaladala Porto Alegreu kada je maja ove godine Daglas Kosta došao na pozajmicu iz Juventusa, ali ni njegovo ogromno iskustvo igranja u Evropi nije pomoglo Gremiju da izbegne neizvesnost u završnici Serije A. Po dva gola i dve asistencije na 24 nastupa je smešan učinak za čoveka koji je odigrao po stotinak utakmica za Bajern i Juventus. Sada je došlo vreme da magijom u nogama koju nesumnjivo poseduje, spase klub u kojem je kao klinac fudbalski stasavao.

Problem za Vagnera Mansinija je što neće moći da računa na bekove Bruna Korteza i Vandersona, ali se i Rožerio Seni na drugoj strani suočava sa izostancima Galeana, Luana, Lusijana, Pabla i Vilijama.

Gremiju na ruku nikako ne ide ogormna količina pritiska da večerašnji meč mora da se dobije, kao ni činjenica da se Sao Paulo u slučaju trijumfa vraća u borbu za Libertadores. A raspoloženje kvari i sećanje na prethodna dva međusobna duela koja je velikan sa Morumbija dobijao sa po 2:1.

BRAZILSKA SERIJA A

ZAOSTALI MEČ 32. KOLA

Četvrtak

22.00: (4,20) Baija (3,35) Atletiko Mineiro (1,95)

ZAOSTALI MEČEVI 35. KOLA

Petak

00.00: (2,45) Gremio (3,05) Sao Paulo (3,15)

23.00: (1,70) Atletiko Paranaense (3,50) Kujaba (5,60)

Subota

23.55: (6,25) Sport Resife (4,00) Flamengo (1,55)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.