Biliti proteran iz fudbala zbog finansijskih malverzacija

Izvor: RTS, 24.Jul.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biliti proteran iz fudbala zbog finansijskih malverzacija

Međunarodna fudbalska federacija suspendovala je dugogodišnjeg visokog zvaničnika Afričke konfederacije (CAF) Musu Hasana Bilitija iz Liberije na 10 godina zbog finansijskih malverzacija.
Biliti će morati i da plati pola miliona švajcarskih franaka posle optužbi da je uzimao novac iz kampanje FIFA protiv ebole.

Članu Izvršnog odbora CAF-a i nekadašnjem predsedniku FS Liberije u decembru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2015. godine blokiran je zahtev za kandidaturu predsednika FIFA jer je propustio proveru integriteta, posle čega je dva meseca kasnije postavljen Đani Infantino.
Zabrana obavljanja svih funkcija u fudbalu Bilitiju dolazi nakon jednogodišnje istrage i finansijskih računa FS Liberije.
Ustanovljeno je da je bilo, kako je saopštila FIFA, zloupotrebe finansijskih sredstava u okviru kampanje protiv ebole, odnosno raznih isplata FS Liberije i povezanosti sa Bilitijem i njegovom porodicom.
Biliti ima pravo na žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Čelnik Afričke konfederacije 10 godina van fudbala

Izvor: Mondo, 24.Jul.2019

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je dugogodišnjeg visokog zvaničnika Afričke konfederacije (CAF) Musu Hasana Bilitija iz Liberije na deceniju zbog finansijskih malverzacija...Foto: MN Press..Musa Hasan Biliti će 10 godina biti van fudbalskih zbivanja, ali će morati i da plati...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.