Izvor: MozzartSport.com, 05.Feb.2021, 01:08

Bilbao ide po drugi trofej u sezoni: Garsija spasao Baskijce u nadoknadi, Simon ih poslao u polufinale

Baskijski tim bolji od Betisa u četvrtfinalu Kupa Kralja posle boljeg izvođenja penala

Nameračio se Bilbao da ove sezone osvoji oba kup takmičenja u Španiji. Dve nedelje nakon što su savladali Barselonu i finalu Superkupa, fudbaleri baskijskog tima plasiralisu se u polufinale Kupa Kralja, pošto su u poslednjem meču četvrtfinala boljim izvođenjem penala savladali Betis – 1:1 (0:0), penalima 4:1.

Plašt heroja podeliće na ravne časti ofanzivni vezista Altetika >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Raul Garsija i talentovani čuvar mreže Unaj Simon, mada bi, ruku na srce, veće zasluge trebalo da ima 34-godišnji Španac. Da nije bilo Garsije, ekipa Marselina Torala ne bi ni došla u priliku da preko penal lutrije izbori plasman u polufinale. Jer nekadašnji fudbaler Osasune i Atletiko Madrida se u četvrtom minutu nadoknade, kada je delovalo da je sve izgubljeno, odlično ubacio između dvojice štopera Betisa i preciznim udarcem glavom “poništio“ volej Huanmija iz samog finiša utakmice, odnevši utakmicu u produžetke.

A kako tamo nije bilo nikakvih dešavanja koja bi dovela do promene rezultata pristupilo se izvođenju penala, gde su fudbaleri baskijskog tima bili neuporedivo skoncentrisaniji. U redovima Verdiblankosa jedino je u prvoj seriji pogodio defanzivac Aisa Mandi. Naredna dva udarca, Serhiju Kanalesu i strelcu jedinog gola za tim iz Andaluzije, Huanmiju, odbranio je Simon. Stoga nije ni bilo potrebe da se odlazi u peti krug. Već na polovini četvrtog Juri Berčiče je poslao Bilbao među četiri najbolja, gde su ga od ranije čekali Barselona, Levante i Sevilja.

Zadatak neće biti lak, ali će Baskijci svakako pokušati da stignu do drugog trofeja u sezoni. Možda i trećeg, pošto prošlogodišnje finale sa Sosijedadom još uvek nije odigrano.

ŠPANIJA, KUP KRALJA, ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Utorak

Almerija - Sevilja 0:1 (0:0)

/Okampos 67/

Sreda

Levante - Viljareal 1:0 (0:0)

/Rođer 120+1/

Granada - Barselona 3:5 (1:0, 2:2)

/Kenedi 33, Soldado 47 - Grizman 88, 100, Alba 90+2, 113, De Jong 108/

Četvrtak

Betis - Atletik Bilbao 1:1 (0:0), posle penala 1:4

/Huanmi 84 - Garsija 90+4/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.