Biciklista u komi posle teškog pada  stanje ozbiljno, ali i stabilno

Izvor: B92, 06.Avg.2020, 10:05

Biciklista u komi posle teškog pada " stanje ozbiljno, ali i stabilno

Fabio Jakobsen, vozač Kvikstepa, nalazi se u indukovanoj komi i stanje mu je veoma ozbiljno posle pada na Trci kroz Poljsku.

Holandski šampion doživeo je strahovit pad u završnici etape kada ga je u "remplovanju" Dilan Grunevegen ramenom gurnuo uz ogradu.

Pri brzini od 80 kilometara na čas Jakobsen je snažno udario o beton i odmah je prebačen u bolnicu sa teškim povredama. Doživeo je ozbiljnu traumu mozga i izgubio dosta krvi, te se nalazi u indukovanoj komi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Situacija s Fabiom Jakobsenom je veoma ozbiljno, ali u isto vreme i stabilna. Testovi su pokazali da nije došlo do oštećenja mozga ili kičme, ali zbog ostalih povreda vozač se i dalje drži u stanju indukovane kome", navodi njegov tim Kvikstep.

Oglasili su se i organizatori trke:



"Upravo sam se vratio iz bolnice. Posle razgovora sa lekarima mogu da kažem da sam malo odahnuo. Nakon što smo videli sudar plašili smo se da nije ono najgore. Sada znamo da je situacija ozbiljna, ali i stabilna"
, rekao je direktor trke Časlav Lang.

Svi se nadaju da će se Jakobsen oporaviti i da će ponovo stati na pedale.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.