Biće GOAT, čak iako ne osvoji najviše Grend slemova

Izvor: B92, 27.Sep.2021, 08:04

"Biće GOAT, čak iako ne osvoji najviše Grend slemova"

Sereni Vilijams fali jedan Grend slem kako bi izjednačila večni rekord Margaret Kort, koja je trenutno na "koti" 24.

Amerikanka je poslednju veliku titulu osvojila na Australijan openu 2017. godine, dok je na korak od novog GS trofeja najskorije bila na Vimbldonu, dve sezone kasnije.

Nedavno je zbog povrede odustala od US opena, gde je, inače, osvojila i prvu Grend slem titulu u karijeri, 1999. godine.

Njen trener Patrik Muratoglu kaže da je Serena bila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << revolucionar svojevremeno

"Promenila je tenis. Zajedno sa sestrom Venus je otvorila vrata novoj generaciji teniserki, pošto je do njih tenis generalno bio beli sport. Bila je strah i trepet za rivalke i to je bilo impresivno", rekao je Muratoglu.

Njih dvoje sarađuju od 2012, a on dodaje da karakter koji ima Serena može da se pronađe samo još u muškom tenisu, u vidu Novaka Đokovića.

"Na samom početku joj je nedostajalo samopouzdanja. Bila je sama, ali sam znao ko je ona."

Muratoglu kaže da je jasno kako je Serena tzv. GOAT, iako ima manje GS titula od Kort.

"Margaret Kort je igrala u vreme kada tri četvrtine teniserki nisu išle u Australiju. Tenis je tada bio amaterski sport, u žrebu je bilo po 16 igračica. To je bilo drugo vreme. Da, bilo bi bolje da je Serena oborila rekord, ali iako to ne učini, biće najbolja svih vremena", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.