Biblioteka u Bečeju dobila nove knjige od službenika Britanske ambasade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2022, 08:14

Biblioteka u Bečeju dobila nove knjige od službenika Britanske ambasade

Narodna biblioteka Bečej postala je bogatija za oko 500 novih naslova na srpskom i engleskom jeziku. Reč je o donaciji službenika Britanske ambasade u Beogradu, koji ovu aktivnost sprovode na volonterskoj bazi već tri godine unazad, i koja za cilj ima da doprinese razvoju i promociji čitalaštva u institucijama širom Srbije.

Oko 500 novih naslova na srpskom i engleskom jeziku, koji su donacija službenika Britanske ambasade u Beogradu, biće raspoređeno u ograncima Narodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biblioteke u Bačkom Gradištu, Bačkom Petrovom Selu i Radičeviću.

Vilijam Hopkinson, Ambasada Velike Britanije u Beogradu kaže:

"I mi sami volimo da čitamo. U ljubavi prema pisanoj reči i znanju pronalazimo ključ naše individualnosti i budućnosti bilo koje zemlje. Danas smo došli da poklonimo oko 500 knjiga na srpskom i engleskom jeziku. Zastupljene su sve vrste literature, od istorije, dečijih naslova, preko beletristike. Zahvalni smo bečejskoj biblioteci na toploj dobrodošlici i radujemo se što ćemo zajedno doprineti negovanju pisane reči i čitanja kod građana."

Marijana Đaković, odeljenje za razvoj i unapređenje bibliotečke delatnosti, Narodna biblioteka Bečej kaže:

"Donacije i pokloni građana i organizacija, kada je u pitanju opremanje biblioteke, oduvek su bili od ogromnog značaja. Donacija Ambasade Velike Britanije je možda čak i duplirala broj naslova na engleskom jeziku koji posedujemo u našem knjižnom fondu, s obzirom da je poslednja značajnija donacija bila pre 15 godina."

Inače, bečejska Biblioteka je do sada brojala oko 1.300 naslova na engleskom jeziku. Pored knjiga na srpskom i mađarskom jeziku, koje su najbrojnije, poseduje i literaturu na nemačkom, francuskom, ruskom i latinskom jeziku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.