Betis držao čas na Nou Kampu!

Izvor: Mondo, 11.Nov.2018, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Betis držao čas na "Nou Kampu"!

Gosti iz Sevilje neočekivanim trijumfom nad liderom Primere dali lepu priliku madridskom Atletiku i ostalim pratiocima Barselone. Prvi poraz Katalonaca u mečevima kada Mesi da bar dva gola.

Ekipa Barselone na neželjen način je otišla na dvonedeljnu pauzu u klupskim takmičenjima, pokazavši još jednom da je ove sezone itekako ranjiva.

Poraz od Betisa - 3:4 (0:2) - nije Katalonce skinuo sa vrha tabele, ali će do smene moći da dođe u derbiju sledećeg kola, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u kome će se 24. novembra na "Vanda Metropolitano" stadionu sastati Atletiko Madrid i Barselona.

Barsi je ovo prvi poraz kod kuće u španskom prvenstvu još od 10. septembra 2016. i 1:2 u susretu sa Alavesom.

Luis Enrike tada je doprineo iznenađenju eksperimentišući sa početnom postavom, iz koje je izostavio Mesija i Suareza, ali ovog puta je trener Ernesto Valverde osim povređenog Kutinja i bolesnog Dembelea poslao na teren možda i najkvalitetnijih 11 koje je imao na raspolaganju.

Zeleno-beli iz Sevilje razbili su favorita brzim kontrama, iz kojih su Žunior i prekaljeni 37-godišnji Hoakin doneli dva gola prednosti već u prvom poluvremenu. Odbrana Barse delovala je katastrofalno iz kog god ugla da se posmatra - trkački, pozicioniranjem, sporim reakcijama, individualno, timski.

BRAVO ZA SETIJENA!

Kike Setijen je jedini trener u poslednjih 10 godina, koji je u okviru španskog prvenstva pobedio i Barselonu i Real kao gost. Prošle sezone je u 5. kolu sa Betisom odneo bodove i sa "Bernabeua" (0:1).

U drugom poluvremenu je domaćin pokušao "na silu" da vrati neizvesnost i nakon milimetarskog promašaja Telja za 0:3, uspeo je da smanji pogotkom Lea Mesija iz penala, koga je izborio Đordi Alba.

Do kraja meča u tom trenutku je ostalo oko 25 minuta računajući nadoknadu vremena, dovoljno za izjednačenje, pa i za potpuni preokret, ali sve nade je posle samo tri minuta "pokopao" Mark Andre Ter Štegen.

Nemački golman, koji je od dolaska u Barselonu 2014. godine imao sjajnih partija, ali i mnogo početničkih grešaka, poput njegovog zemljaka iz Liverpula, Lorisa Karijusa, dozvolio je da mu posle ne tako jakog udarca Đovanija Lo Selsa lopta prođe kroz ruke i završi u mreži - 1:3!

Neizvesnost je ipak vraćena kada je Arturo Vidal uklizao na pas Munira El Hadadija (2:3), ali opet je vrlo brzo usledio "autogol", u vidu drugog žutog kartona i isključenja Ivana Perišića!

Betis je to iskoristio da preko Serhija Kanalesa, iz još jedne brze i jednostavne akcije, postigne četvrti pogodak i otkloni sve dileme oko konačnog ishoda. Mesi je u samom finišu samo učinio podnošljivijim (3:4) ovaj kiks aktuelnog šampiona i doprineo da današnji meč bude upamćen kao prvi u kome je Barsa poražena uz bar dva njegova gola.

Atletiko i Alaves sada su na samo "minus jedan", dok bi gradski rival Espanjol čak mogao da sustigne Barselonu, ako bude trijumfovao na teškom gostovanju u Sevilji.

A, tu je i Real, koji bi pobedom nad Seltom u Vigu uhvatio priključak sa vodećima.

REZULTATI 12. KOLA:

Alaves - Ueska 2:1 (1:1)

/Đoni 40, Sobrino 67 - Gomez 34/

Betis - Barselona 3:4 (0:2)

/Mesi 68p, 90+2, Vidal 79 - Žunior 20, Hoakin 34, Lo Selso 71, Kanales 83/

Rajo Valjekano - Viljareal 18.30

Sevilja - Espanjol 18.30

Selta - Real 20.45

odigrano u subotu:

Valjadolid - Eibar 0:0

Hetafe - Valensija 0:1 (0:0)

/Pareho pen 81/

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao 3:2 (0:1)

/Tomas 61, Rodrigo 80, Godin 90+1 - Vilijams 36, 64/

Đirona - Leganes 0:0

odigrano u petak:

Levante - Real Sosijedad 1:3 (1:0)

/Ćema 4 - Ernandez 73, Huanmi 77, Ojarzabal 83/

TABELA: Barselona 24, Atletiko M. 23, Alaves 23, Espanjol (-1) 21, Sevilja (-1) 20, Real (-1) 17, Valjadolid 17, Levante 17, Đirona 17, Sosijedad 16, Hetafe 16, Betis 16, Eibar 15, Selta (-1) 14, Valensija 14, Viljareal (-1) 10, Atletik B. 10, Leganes 10, Rajo Valjekano (-1) 6, Ueska 6 bodova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.