Izvor: MozzartSport.com, 08.Dec.2021, 00:15

Besmislica u Urugvaju: Igraju za titulu, a ne znaju da li je finale ili polufinale!

Plaza Kolonija mora da pobedi Penjarol (sreda, 00.30) da bi protiv istog tima igrala dvomeč za trofej

Hoće li Plaza Kolonija da osvoji svoj treći trofej ili Penjarol 54. u urugvajskom fudbalu? Možda ćemo da saznamo noćas, od 00.30 časova po srednjeevropskom vremenu, a možda i nećemo. Zbunjuje vas ova konstatacija? I nas takođe, ali takav, pomalo besmislen sistem takmičenja su napravili Urugvajci.

Da objasnimo o čemu se zapravo radi. Poput većine južnoameričkih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << država, i u Urugvaju se tokom kalendarske godine igraju dva jednokružna prvenstva, Apertura i Klausura. Kada se to odigra, u Ekvadoru osvajači ta dva takmičenja igraju meč za titulu šampiona, a u Urugvaju su na to dodali još jedan korak.

00.30: (3,80) Plaza Kolonija (3,35) Penjarol (1,92)

Naime, paralelno sa Klausurom pravi se i zbirna tabela, na kojoj se sabiraju i bodovi iz Aperture. Najbolji na toj zbirnoj tabeli obezbeđuje direktan plasman u finale šampionata, a za protivnika ima boljeg iz okršaja pojedinačnih osvajača Aperture i Klausure.

Zvuči jednostavno, ali problem nastaje kada plasman u finale direktno obezbedi neki od timova koji osvoje Aperturu ili Klausuru. Upravo to se desilo ove sezone, pošto je Penjarol bio treći u prvoj polovini sezone, šampion u drugoj, a na zbirnoj tabeli je za jedan poen bio bolji od Nasionala.

Tako je obezbedio plasman u finale šampionata, ali i polufinale, koje će prvo da odigra noćas. Ukoliko savlada Plaza Koloniju, najbolji tim Aperture, automatski će da bude proglašen za šampiona. Ako izgubi, igraće protiv istog rivala dvomeč u finalu.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Još neobičnija stvar je ta što je u Urugvaju moguće osvojiti neko od dva takmičenja, a ne obezbediti plasman u Kopa Libertadores. Trofeji ne donose vizu za takmičenja, samo zbirna tabela. Tako će u grupnoj fazi elitnog takmičenja sledeće sezone igrati sigurno Penjarol, a najverovatnije i Nasional. Ukoliko ne trijumfuje u zbirnom šampionatu, odnosno pobedi tri puta Penjarol, Plaza Kolonija će morati u kvalifikacije, zajedno sa Montevideom Sitijem. Sero Largo, Montevideo Vonderers, Liverpul Montevideo i River Plejt Montevideo će u Kopa Sudamerikanu.

Penjarol je, naravno, veliki favorit noćas. U sastavu ima neke veoma kvalitetne fudbalere, poput Nikolasa Gaitana, Maksija Pereire, bivšeg špica Atalante Rubena Bentankura, nekadašnjeg beka Parme Huana Ramosa… Tu je i buduća zvezda Serije A, 20-godišnji napadač Agustin Alvarez, koji je postigao 23 pogotka ove sezone. Od toga, 10 je postigao u Kopa Sudamerikani, gde je Penjarol dogurao do polufinala. Alvarez je bio najbolji strelac takmičenja, a njegov menadžer je trenutno u Italiji, gde pregovara sa zainteresovanim klubovima oko transfera u januaru. Zainteresovani su Milan, Inter i Fjorentina, pa je moguće da će noćas da odigra poslednji meč u dresu Penjarola.

Ove godine su Penjarol i Plaza Kolonija odigrali tri meča, a viđen je po jedan od svakog mogućeg ishoda. U martu je Plaza kao gost slavila sa 3:1, u junu su odigrali 0:0, a u septembru je Penjarol, takođe na neprijateljskom terenu, trijumfovao sa 2:1.

URUGVAJ 1 – (POLU)FINALE

Sreda

00.30: (3,80) Plaza Kolonija (3,35) Penjarol (1,92)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.