Bertomeu o proširenju i Olimpijakosu, grčkom velikanu nije ugroženo mesto!

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2019, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertomeu o proširenju i Olimpijakosu, grčkom velikanu nije ugroženo mesto!

Činjenica da Olimpijakos igra u drugoj ligi Grčke mnoge je navela na pitanje njihovog učešća u Evroligi.

Ipak, čelni čovek Evrolige ističe da neće biti problema što se tiče Evrolige i da drugi klubovi sa "A" licencom imaju problema u nacionalnim šampionatima.



"Olimpijakos mora da se bori sa problemima u Grčkoj. Kao što sam rekao pre nekoliko meseci, ne možemo da budemo ugroženi onim što se dešava u domaćim ligama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Cela ta situacija je posledica nečega što je krenulo po zlu u grčkom šampionatu i ne želimo da budemo umešani. To nije dobar primer, ne treba da postane trend za klubove u Evroligi"
, rekao je Bertomeu.

Prokomentarisao je i proširenje.



"Činjenica da smo ostali na 18 klubova i ove sezone nam daje za pravo da planiramo da se proširimo jer je to, po našem mišljenju, dobro za razvoj lige. Dobro je za ravnotežu između onoga što mi stvaramo u Evropi, kvaliteta timova i kompatibilnosti sa domaćim ligama"
, rekao je Bertomeu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Evroligu ne zanimaju problemi domaćih liga

Izvor: B92, 18.Okt.2019

Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige, kaže da najelitnije evropsko klupsko košarkaško takmičenje neće da se meša u poslove domaćih ili regionalnih liga...Bertomeu je pričao na konferenciji za medije u Tel Avivu, a pitanje o domaćim ligama postavljeno je najviše zbog slučaja Olimpijakosa...Grčki...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.