Bertans i Sparsi pobedili Lebrona, Toronto poražen od Bruklina

Izvor: B92, 08.Dec.2018, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertans i Sparsi pobedili Lebrona, Toronto poražen od Bruklina

Košarkaši Toronto Reptorsa poraženi su od Bruklin Netsa 106:105 u napetom meču posle produžetaka, dok je San Antonio bio bolji od LA Lejkersa 133:120.

Pobedili su i Golden Stejt Voriorsi koji su sa Milvoki Baksima odigrali 105:95.

Bruklin je pobedio iako je Toronto imao dve šanse za pobedu. Prvu je promašio Kavaj Lenard, drugu Fred Van Vlit.

Upravo Lenard je mogao da izraste u heroja pobede kada je u finišu četvrte četvrtine izblokirao Spensera Dinvidija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je pri rezultatu 98:98 išao do koša za pobedu.

Ušlo se u produžetak a Lenardova i Van Vlitova dva promašaja okončala su tešku seriju od osam poraza Bruklina, ali i seriju 12 poraza od Reptorsa.

Najefikasniji je u Netsima bio Dianđelo Rasel sa 29 poena (5 as, 5 sk) koji je vodio svoj tim do pobede nad timom iz Kanade posle tri i po godine. Pratio ga je Spenser Dinvidi sa 17 poena.

Rasel je u produžecima dao šest poena, a tada se upisao još samo Džeret Alen koji je doneo minimalnu prednost Bruklinu pred kraj. U Reptorsima je Lenard imao 32, uz po četiri skoka i ukradene lopte, a Jonas Valančunas je ubacio 24 i imao osam skokova.

Golden Stejt Voriorsi su izašli na kraj sa Milvoki Baksima zahvaljujući trojkama i odbrani jer su šutevima spolja u trećoj četvrtini uspeli da se odlepe i stvore dvocifrenu razliku.

Do tada su imali popriličan broj izgubljenih lopti, a Baksi su sve vreme držali priključak. Najbolji su kod "Ratnika" bili "Spleš bradersi" Stef Kari i Klej Tompson sa po 20 poena, uz Karijevih osam i Klejevih šest asistencija. Kevin Durent se propisno ispromašivao sa 11 poena (3/14 iz igre) i čak sedam izgubljenih lopti.

Andre Igudala je ubacio 15, a u timu Milvokija je Janis Adetokumbo imao 22 i 15 skokova. Čitava startna petorka Baksa je imala dvocifren poenterski učinak, a najbliži Adetokumbu je bio Malkolm Brogdon sa 15 poena.

Ovo je Voriorsima bila treća uzastopna pobeda i sada će stvari na Zapadu ponovo postati zanimljive, bez obzira na to što za ekipu Stiva Kera već 11 utakmica u postavi nema Drejmonda Grina.

San Antonio Sparsi uspeli su da trijumfuju posle nekoliko loših utakmica neverovatnom napadačkom četvrtom četvrtinom koju su dobili 44:21. Tom je pomogla i sjajna igra Demara Derozana koji je na kraju završio sa 36 poena i devet assitencija.

Parirao mu je Lebron Džejms koji je u Lejkersima imao 35 poena i 11 asistencija, ali su veliku ulogu u pobedi Sparsa imali i Džejkob Poeltl i bivši igrač Partizana Davis Bertans.

Oni su pogađali neke bitne šuteve, a Bertans je u poslednjoj četvrtini dao četiri trojke i na kraju završio sa 13 poena. Lejkersi su vodili tokom čitavog meča, a u završnih 12 minuta su ušli sa +10 (99:89). Usledila je serija San Antonija i na kraju velika pobeda.

Golden Stejt je pobedom dospeo do trećeg mesta Zapada sa skorom 18-9, Torontu poraz nije ugrozio prvo mesto na Istoku (21-6), Baksi su tu drugi sa 16-8, a Bruklin 11. sa 9-18. San Antonio je 13. na Zapadu (12-14), a Lejkersi su šesti (15-10).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Derozan digao Sparse, šampion preslišao Milvoki i veče šokova u NBA - Bruklin slomio Toronto, a Čikago Tandere (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 08.Dec.2018

Da li se to San Antonio izvlači iz dubioze u koju je upao? Sparsi su u nekada velikom derbiju NBA lige savladali Lejkerse rezultatom 133:120 i prvi put posle dosta vremena konačno izgledali sigurno, fokusirano i samouvereno. Za novu pobedu Sparsa treba zahvaliti Demaru Rozanu, koji je dobio ličnu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.