Izvor: MozzartSport.com, 05.Mar.2021, 00:56

Berenger je vođa čopora, Lavovi će ponovo kidisati na kup

Bilbao slavio tek nakon produžetaka u revanšu polufinala Kupa kralja protiv Levantea i tako zakazao superfinale protiv Barselone

Kakvo će to finale biti! Dva kluba koja su najviše osvajali španski Kup kralja sastaće se i ovaj put pošto je nakon Barse i Bilbao obezbedio učešće na završnoj predstavi najmasovnijeg nacionalnog fudbalskog takmičenja. I ponovo je bilo drame, cimanja, na kraju krajeva - produžetaka. To je Bilbao poslednjih nekoliko meseci. Za mnoge recept >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za katastrofu, ali za Ponos Baskije put ka legendi. Ove večeri udarna pesnica je, kao i mnogo puta u poslednje vreme bio Alehandro Berenger koji je doneo konačnih 2:1 za goste i to u 112. minutu susreta na Gradskom stadionu.

Ono što smo videli pre samo mesec dana, kada su Levante i Bilbao odigrali nerešeno 1:1 nakon velike borbe, čekalo nas je i ove večeri u revaš meču. Baskijci su stvarno kraljevi nerešenih rezultata u poslednje vreme (mada se i domaćini mogu pohvaliti sličnim ostvarenjima), pošto ih ređaju kao na tacni. Ali to im ne smeta da postižnu izvanredne rezultate. Uz mnogo krvi i znoja.

Kao što se i očekivalo, gosti su bili agresivni u ovom meču i vrebali prilike. Ipak, domaćin je poveo u 17. minutu preko Rođera Martija na dodavanje Rubena Rokine.

Nije se dugo čekalo na izjednačenje, a ono je došlo već 13 minuta kasnije kada je sa bele tačke, nakon prekršaja Unaija Nunjeza, precizan bio ubitačni Raul Garsija. Taj rezultat je ostao do završnog, ali ne i poslednjeg zvižduka sudije pošto se ušlo u produžetke. A tamo se inicijativa gostiju samo pojačala, ali nije davala rezultate. Sve do magičnog dodira Berengera.

U finalu borbe za prestižni pehar, koji se tradicionalno dobija iz ruku samog vladara Španije, ili pak njegovog naslednika, (ovaj put taj scenario će teško biti viđen zbog već poznate situacije sa zarazom), čeka ih Barselona. A ono je zakazano, ako se nešto ne promeni naravno, za 17. april u Sevilji. Da podsetimo, Blaugrana je u polufinalu bila bolja od upravo od Sevilje.

Sreda

Barselona – Sevilja 3:0 (1:0), prvi meč 0:2

/Dembele 12, Pike 90+4, Brajtvajt 95/

Četvrtak

Levante - Bilbao 1:1 (1:2 posle produžetaka), prvi meč 1:1

/Marti 17 - Garsija 30 p, Berenger 112/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.