Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2021, 02:52

Benzema u lovu na Di Stefana i treće mesto na Realovoj večnoj listi

Francuz došao do zbira od 290 golova za Madriđane

Bez dileme je Karim Benzema jedan od najpotcenjenijih fudbalera današnjice. Možda tek u poslednjih godinu-dve je počeo da dobija priznanja sa svih strana sveta da je jedan od najboljih napadača u 21. veku.

A, Benzema je sebe etablirao i kao jednog od najboljih golgetera u istoriji Real Madrida. A, istorija Reala je praktično istorija fudbala, najtrofejnijeg, najvećeg kluba na svetu.

Gol >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji je postigao u utorak veče u gostima protiv Šahtjora u Ligi šampiona je 290. Benzemin u karijeri u dresu Real Madrida. I na večnoj listi najboljih strelaca Kraljevskog kluba izjednačio se na četvrtom mestu sa Santiljanom.

Ali, sezona nije došla još ni do polovine. Mnogo je utakmica pred francuskim „ubicom golmana“, pa je samim tim tu i šansa da nadmaši jednog od najvećih igrača Reala ikada – Alfreda di Stefana. Legendarni Argentinac je karijeru u Madridu završio sa 308 postignutih golova. Benzemi nedostaje još 18 pogodaka, na bilo kojem frontu, da bi se izjednačio da Di Stefanom.

Do samog vrha, ipak, biće mu potrebno još dosta preciznih hitaca. Drugi najbolji strelac u istoriji Reala je Raul sa 323 gola, dok je na poziciji broj jedan Kristijano Ronaldo sa fantastičnih 450 pogodaka! To je već nedostižno i za Benzemu, a teško da će se u skorije vreme pojaviti neko ko će moći da priđe tom rezultatu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.