Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2021, 10:18

Bensedin za Partizanove rezultate: U kritičnim trenucima jedna doza Miloša Jojića

Vezista crno-belih ove sezone se pojavljuje u završnici akcija kad je to ekipi baš potrebno

Za vreme trenerskog mandata Miroslava Đukića deo Partizanove publike je razvio transparent na kome je ilustracija pakovanja Bensedina trebalo da pokaže koliko joj je mučno da prati voljeni tim i da su po utakmici potrebne dve tablete za kontrolu stresa. Ružna epizoda iz istorije kluba.

Za lepu se postarao aktuelni šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << , jer pod njegovim vođstvom ekipa retko kad nervira navijače. U Superligi poslove uglavnom završava na vreme, skoro niko na tribinama se ne nervira, ne oseća se tenzija karakteristična za neka prošla vremena. A u retkim kritičnim trenucima, poput Bensedina, sa umirujućim dejstvom pojavi se – Miloš Jojić.

Meč sa Radnikom potvrda je teze da je centralni vezni zavredeo naklonost Grobara. Aplauz prilikom izmene trebalo je da pokaže kako su gledaoci ocenili najboljim igračem meča sa Surduličanima, između ostalog što im je omogućio da ne paniče. Duže od pola sata mučio se Partizan da probije bunker gostiju i kad nisu mogli Rikardo, Menig ili Terzić, pogodio je upravo Jojić.

Prvi put ove sezone na 0:0, gol kojim „otvara“ rivala, ima težinu.

„U prethodnoj sezoni sam prvi put zatresao mrežu na gostovanju Inđiji pred kraj februara. Dotad ništa. Onda tokom proleća četiri egzekucije i devet nameštenih pogodaka. Negde je to slično učinku iz 2013. kad smo dobijali dosta utakmica mojim golovima, proletos nisu bili toliko bitni, samim tim nisam upadao u oči navijača“, komentarisao je u letošnjem intervjuu Mozzart Sportu nekadašnji član Borusije iz Dortmunda.

Trebalo mu je malo vremena da ubrza. I da mu se definiše pozicija, da se ne seli na krilo, već da sa pozicije zadnjeg veznog kontroliše zbivanja na sredini i ubacuje se iz drugog plana. Onda kad je crno-belima najpotrebnije. Protiv Sočija je pogodio za izjednačenje u trenucima kad su Rusi pretili da pokore Humsku, u Kragujevcu poentirao pred kraj prvog dela pri rezultatu 0:1, minule srede asistirao Kvinsiju Menigu za „otvaranje“ Trajala.

Smiruje igru i rezultate Parnog valjka.

„Najprirodnije se osećam na poziciji zadnjeg veznog, jer imam moć pojavljivanja iz drugog plana. U narednoj sezoni bi to trebalo više da koristim, da se češće pojavljujem u kaznenom prostoru protivnika“, predvideo je u junu.

Rečeno – učinjeno.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ove sezone već četiri pogodaka i sedam asistencija momka od koga se uvek očekuje konkretan doprinos. I evo ga, do polovine oktobra je izjednačio golgetersko ostvarenje iz cele prethodne, povratničke. Dva nameštena gola su mu potrebna da reprizira lanjski učinak od devet.

Na sve to, igra znatno smirenije. Pravi Bensedin za zahtevnu Partizanovu publiku.

BEZ PRIMLJENOG GOLA OD VEČITOG DERBIJA

Partizan daje golove, a ne prima ih. U seriji je od šest pobeda u svim tamičenjima, s tim da mu se u tom periodu nijednom nije zatresla mreža. Poslednji čovek koji je to uradio je Aleksandar Katai u završnici večitog derbija. Posle toga crno-beli su savladali Mladost (2:0), Spartak (5:0), Floru (2:0), Napredak (1:0), Trajal iz Kruševca (3:0) i Radnik (2:0). Zanimljivo, u tom periodu triput je među stativama stajao Nemanja Stevanović, a preostala dva susreta branio Aleksandar Popović.

ZDJELAROVIH PET ASISTENCIJA

Ofanzivni deo tima Partizana najviše se uzda u Rikarda Gomeša, doprinose Lazar Marković, u poslednje vreme i Kvinsi Menig... A da su i fudbaleri poziciono udaljeni od gola sve češće u završnici akcija pokazuje primer Saše Zdjelara. Poput Jojića, bez obzira što je zadnji vezni, zamenik kapitena nalazi način da proigrava saigrače. Prethodnu sedmicu završio je sa dve asistencije (Marku Živkoviću u kupu, Rikardu Gomešu za overu pobede nad Radnikom), čime je lični učinak podebljao na pet nameštenih golova od početka sezone. Izjednačen skor iz minule. A ima da se igra još više od 30 utakmica...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.