Bekeru preti sedam godina zatvora: Nisam studirao pravo

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 12:13

Bekeru preti sedam godina zatvora: Nisam studirao pravo

Bivšem nemačkom tenisuer, Borisu Bekeru, preti kazna do sedam godina zatvora.

Šestostruki osvajač Grend slem turnira je pre pet godina proglasio lični bankrot, nakon čega nije ispoštovao naloge za obelodanjivanje finansijskih podataka.

Osim toga, u optužnici protiv njega stoji da je skrivao imovinu od stečajnih izvršitelja u Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

Na saslušanju u Lozani, Beker je rekao da nije kriv. Bekerova optužnica sadrži 24 sporne tačke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog kojih će morati da ide na razne sudove. Navodi se da je prikrio poreklo svoje imovine, a ako se dokaže da je kriv, preti mu kazna do sedam godina zatvora.

Suđenje po svim tačkama optužnice počinje 21. marta u Sauvark kraun sudu u Londonu. Njemu zajedno sa 12 članova porote sudi Debora Tejlor, sudija koja je osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža osudila na 50 nedelja zatvora.

"Pozitivan sam čovek i verujem u englesko pravosuđe. Napet sam i nervozan, ali ne paničite. Uspeli smo da iskoristimo zemljište koje sam imao na Majorci da u potpunosti otplatimo dug koji smo imali banci. Bio sam teniser i nisam studirao ekonomiju ili pravo "Zato sam posle igračke karijere zavisio od savetnika i menadžera koji mi očigledno nisu davali dobre savete. Napravljeno je mnogo grešaka i još uvek plaćam račune", rekao je Beker, koji je trenirao Novaka Đokovića od 2013. do 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.