Bejzbol, najopasniji sport na svetu

Izvor: RTS, 12.Jul.2011, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bejzbol, najopasniji sport na svetu

Mnogi će spomenuti boks, ili neki drugi borilački sport, kada se diskutuje o potencijalno opasnim sportovima. Tu su naravno i ekstremni sportovi, kao i većina kontakt sportova. Nije mali broj aktivnosti koje, u većoj ili manjoj meri, dovode u neposrednu opasnost same učesnike. Ali samo su u bejzbolu najugroženiji navijači...

Postoje relativno opasni sportovi, sportovi u kojima se samim učestvovanjem rizikuju ozbiljnije povrede. Nisu retki ni smrtni slučajevi na terenu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Međutim, ne postoji sport koji se može "pohvaliti" da dovodi u rizik same gledaoce. Izuzimajući naravno na našim prostorima gotovo nepoznati bejzbol.

Navijača Arizona Dajmondbeksa Kita Kermikla samo je pribranost ljudi oko njega sprečila da padne sa tribine, visoke nešto više od šest metara, što bi, razume se, rezultiralo njegovom smrću. Kermikl je pokušao da uhvati lopticu, koja je letela u njegovom pravcu, okliznuo se, i bukvalno su ga stotinke delile od sigurne smrti.

Posetioci Čejs filda sa užasom su posmatrali scenu na tribinama, koja se dogodila istog dana kada i sahrana navijača Teksas Rendžersa, koji u istoj situaciji nije imao sreće kao i Kit Kermikl.

Upitan da prokomentariše celu situaciju, Kermikl je sa osmehom rekao da je u trenutku kada je padao samo pomislio kako je "imao dobar život". Kaže kako, u retrospektivi, ne žali što je posegnuo za umalo fatalnom lopticom, i da bi da ima priliku, učinio isto.

Kermikla su spasli njegovi prijatelji, sa kojima je došao na utakmicu, kao i nekolicina njemu nepoznatih posetilaca.

Nedaleko odatle, za američke standarde, u Teksasu je održana sahrana Šenonu Stounu, gore pomenutom vatrogascu i vatrenom navijaču Rendžersa, koji je bukvalno dao život za svoj sport i svoj tim.

Stoun je imao dodatni motiv da uhvati lopticu, jer samo uhvatiti lopticu kojom je postignut houmran je velika čast u Americi. Ovu lopticu, u ovom slučaju fatalnu, udario je omiljeni igrač njegovog sina. Stotine su prisustvovale njegovoj sahrani, mahom navijači Rendžersa, koji su želeli da odaju poslednju poštu Stounu, koji je preko noćo postao navijačka legenda jedne od najpopularnijih franšiza u Americi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.