Izvor: MozzartSport.com, 26.Jul.2021, 05:39

Basket - Srbija ekspres prohujao kroz petu stanicu, blizu je polufinale

Trijumf Orlova - 21:11

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Basketaši Srbije upisali su i petu pobedu u Tokiju. Lako su izašli na kraj sa Japanom (21:11) i tako obezbedili plasman u četvrtfinale. Ukoliko u naredna dva meča sa Letonijom (danas u 8.25 časova) i Rusijom (sutra) pobede bar jednom, biće direktni učesnici polufinala.

Ne planiraju da se zaustave srpski basketaši u Tokiju. Pet utakmica - pet pobeda. To je dosadašnji učinak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dušana Domovića Buluta i drugara na Olimpijskim igrama. Poslednja pobeda u nizu upisana je protiv domaćina Japana, koji Srbiji nije uspeo ozbiljnije da pripreti.

Ovim trijumfom naša selekcija je obezbedila siguran plasman u četvrtfinale, a ukoliko zabeleži pobedu na jednom od naredna dva meča (Letonija, Rusija) direktno će otići u polufinale.

Da nije situacija sa kovidom ovakva kakva je, naš tim bi na “Aomi Urban Sports parku” dočekale pune tribine protivničkih navijača. U ovakvoj situaciji naši su se osećali kao domaći jer na tom terenu već treći dan znaju samo za pobede.

Brzo je bilo jasno kome će pripasti ovaj trijumf. Lako su naši od starta pronalazili put do protivničkog koša pa je već posle minut i 45 sekundi na semaforu stajalo 5:0 za Srbiju. U napadu su stvari lakše išle nego na prethodnim susretima, razlika se samo povećavala… Odbranu su držali na visokomnivou i sve je išlo po planu srpskih basketaša.

Još jedan trijumf je upisan, naredni protivnik je danas od 8.25 Letonija.

"Zadovoljan sam kako smo odigrali meč. Znali smo da Japanci mogu da budu nezgodni jer dobro šutiraju, što je prednost u ovom sportu. Približavamo se igri koju smo zacrtali. Imali smo neki dogovor da se ne fokusiramo samo na jednog igrača jer to može da bude mač sa dve oštrice. Imamo još dve utakmice, moramo da dobijemo još jednu za polufinale. Ali, idemo da dobijemo sve", rekao je Aleksandar Ratkov.

RASPORED I REZULTATI

Danas

Srbija - Japan 21:11

08.25: Letonija - Srbija

Utorak

11.00: Srbija - Rusija

Četvrtfinala: 14.00, 15.20

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.