Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2021, 14:39

Basket "3 na 3": Prvenstvo Srbije jače od šampionata planete

Naše basketaše do nacionalne krune čeka put preko 15 turnira

"Kao što je prvenstvo Kine u stonom tenisu jače od svetskog šampionata, tako sa sigurnošu može da se kaže da je šampionat Srbije u basketu "3 na 3" kvalitetniji od Svetskog prvenstva", rekao je Stefan Stojačić igrač Limana na konferenciji za medije povodom početka basketaške sezone u Srbiji.

Pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije ove takmičarske sezone biće organizovana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ukupno 24 turnira, od čega 15 A kategorije. Na prvom turniru koji je proteklog vikenda održan u Sremskoj Mitrovici trijumfovao je Liman.

Stojačić je izrazio zahvalnost matičnom savezu na podršci koju pruža celokupnoj basket zajednici.

"U Sremskoj Mitrovici je izvanredno organizovan turnir. Ostvaren je veliki napredak u organizacionom delu koji koji je sada na vrhunskom nivou i dostojno prati kvalitet na terenu", rekao je Stojačić.

Naglasio je da su pripreme nacionalnog tima za predstojeće Olimpijske igre u toku i da mu je želja da sa reprezentacijom Srbije osvoji zlato.

Generalni sekretar KSS Zlatko Bolić zahvalio se sponzorima na velikoj podršci u realizaciji projekata basketa "3 na 3".

"Organizovaćemo mnogo turnira ove godine koji će biti među najjačima u Evropi i svetu, jer imamo najkvalitetnije igrače. Na to smo ponosni", rekao je Bolić i naveo da će novi koordonator KSS za basket 3x3 biti Dejan Đokić.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.