Baš je lep škole svet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2018, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Baš je lep škole svet"

Osnovna škola Paja Jovanović u Vršcu i ove godine je realizovala projekat "Baš je lep škole svet". Predškolci su imali prilike da se kroz nekoliko radionica upoznaju sa budućim učiteljicama, i da na zanimljiv, i njihovom uzrastu primeren način, već sada saznaju kako će izgledati njihovi školski dani.

Pre tri godine OŠ Paja Jovanović započela je projekat "Baš je lep škole svet", sa ciljem da se deci predškolskog uzrasta, ali i njihovim roditeljima, olakša polazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u prvi razred. Prve godine su organizovane samo radionice engleskog jezika, prošle godine je to bio širok spektar tema iz oblasti geografije, hemije, matematike, glume i jezičke kulture, a sa time je nastavljeno i ove godine.

"Ove godine smo želeli da to bude ciljano sa učiteljicama koje će i raditi sa njima u prvom razredu, i u učionicama u kojima će biti sledeće godine, kako bismo im u potpunosti olakšali polazak u školu. Do sad smo zaista imali dobre reakcije dece koja su prošla kroz ove naše radionice, oni dolaze u školu rasterećena, vesela, nemaju nikakav strah od nepoznatog prostora...", objašnjava nastavnica engleskog Monika Radičević.

U projektu je ovoga puta učestvovalo 40-ak predškolaca, najvećim delom iz vrtića Pčelica, koji se nalazi u blizini škole.

"Ove godine predškolci su imali prilike da zavire u svet brojeva, slova, oblika, stranih jezika, a na današnjoj završnoj radionici cilj nam je bio da kroz igru, na jedan zabavan način završimo naše druženje, i da podelimo svakom detetu zahvalnice za učešće u projektu i poklončiće", dodaje učiteljica Marija Milanović.

Uspešnu realizaciju radionica, a posebno pripremu paketića za učesnike, pomogli su knjižara Kids land i butik Kiki, kao i Udruženje za decu i mlade sa invaliditetom Izazov.

"Pružili su nam podršku, ali se ovime naše radionice ne završavaju, jer pripremamo i neka iznenađenja. Prvo je već u četvrtak, 20. decembra u 12 časova, Udruženje Izazov će posetiti vrtić Pčelica, i podeliti predškolcima paketiće", navodi uliteljica Svetlana Baković.

U realizaciji aktivnosti učestvovali su i pedagoški asistenti Emina Tot i Konstantin Zubac, kao i vaspitačice vrtića Pčelica - Sneža i Olja, a podršku svim aktivnostima iskazala je i nastavnica Vesna Brković, koja trenutno menja direktora škole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.