Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2021, 19:30

Barsino saopštenje: Prihvatili smo da budemo deo i osnivač Superlige zbog finansija i kvaliteta fudbala

"Neophodno je napraviti strukturne reforme kako bi se obezbedila finansijska stabilnost u svetskom fudbalu i poboljšao spektakl koji se nudi navijačima širom planete", ističe tim iz Katalonije

Mnogo buke oko Superlige i ona se ne stišava. Sada je Barselona izašla u javnost sa saopštenjem za javnost kako bi precizirala svoju poziciju u odnosu na Superligu Evrope, takmičenje čiji je jedan od osnivača. I dalje Katalonci daju podršku ovom takmičenju.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stoji:

"Barselona deli analizu napravljenu među najvećim brojem velikih klubova u evropskom fudbalu. Posebno u trenutnoj socijalno-ekonomskoj situaciji, neophodno je napraviti strukturne reforme kako bi se obezbedila finansijska stabilnost u svetskom fudbalu i poboljšao spektakl koji se nudi navijačima širom planete. Tako bi se povećala i baza navijača.

U tom kontekstu, Bord direktora Barselone prihvatio je, kao pitanje urgentnosti, da bude deo, kao osnivač, Superlige, takmičenja čija premisa je da se unapredi kvalitet i atraktivnost, da se ponudi šou fudbalskim navijačima. I, u isto vreme da se traže nove formule solidarnosti u fudbalskoj porodici”, piše u saopštenju Barselone.

Dalje, Barselona tvrdi da je formiranje Superlige odrađeno u skladu sa zakonom.

Dakle, Barselona je nastavila da pruža podršku Superligi, što i ne čudi kada znamo da je Đoan Laporta javno govorio u korist Superlige.I njenoj nužnosti. Barselona traži razumevanje od navijača, ali i traži strpljenje pred naredne analize koje će uslediti.

"S tim u vezi, Barselona smatra da bi bilo neprimereno da se neophodni proces razmišljanja i debate uspostavlja pod kriterijumima neipravdanog pritiska i zastrašivanja.

Barselona će se u svakom momentu ponašati s dužnom razboritošću i traži maksimalno razumevanje, poštovanje i pre svega strpljenje među svojim pristalicama. I javnim mnjenje uopšte", ističe Barselona na zvaničnom sajtu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.