Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2020, 12:14

Barsine muke: Juve mami Artura sa 7.000.000, Inter za Lautara traži 85.000.000 i Firpa

Za sada ipak bez transfera na stadionu Kamp Nou

Krenulo je ambiciozno, katalonski mediji brzo su navijače ubedili da je samo pitanje trenutka kad će Miralem Pjanić i Lautaro Martinez stići na stadion Kamp Nou, međutim, realnost ih je brzo demantovala pošto se ispostavilo da neće sve ići tako glatko. Dva su osnovna razloga: odbijanje Artura Mela da pređe u Juventus, te Pari Sen Žermenova odluka da za 50.000.000 evra fiksno, plus još 8.000.000 u premijama >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << otkupi Maura Ikardija od Intera.

Nerazuri su tako stekli luksuz da se cenjkaju, jer im finansijski sada ne gori pod nogama. U Milanu su uostalom od početka ponavljali da Lautara neće pustiti osim ako Blaugrana ne aktivira izlaznu klauzulu od 111.000.000 evra.

S druge strane, Barselonina poslednja ponuda je bila 65.000.000 evra i Žunior Firpo za koga Inter jeste zainteresovan, ali samo ako ga dobije uz doplatu od 85.000.000. To je previše novca za Barselonu koju je zbog najviših plata u svetu fudbala pandemija virusa Kovid-19 najžešće pogodila.

Nisu međutim svi na stadionu Kamp Nou toliko plaćeni. Recimo, Artur u Barseloni fiksno prima 2.200.000 evra, a sa bonusima može da izađe na nešto manje od 3.000.000. I tu bi Juventus mogao da ga ubedi da ipak prihvati na selidbu u Torino, iako je Brazilac rešen da proba da se izbori za svoje mesto u timu Kikea Setjena.

Međutim, razmisliće se sad, jer mu Juventus navodno nudi ugovor na pet godina sa platom od 7.000.000 evra po sezoni. Fiksno. Još 1.000.000 bi Artur mogao da dobije u bonusima.

Idu Juventusu na ruku poreski zakoni. U Italiji, plate stranih igrača se oporezuju sa 30 odsto. U Španiji sa čak 46 odsto. Ogromna je to razlika.

Barselona dakle čeka i dalje. I pokušava. Mada se sve više čini da će možda morati da se okrene alternativnim rešenjima. Ako takvih uopšte ima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.