Izvor: MozzartSport.com, 22.Maj.2021, 20:00

Barsina greška veka donela Atletiku titulu! Suarezov prst sudbine i anđeo čuvar Korea za šampionsko slavlje posle sedam godina (VIDEO)

Real Madrid okrenuo Viljareal u završnih pet minuta, ali su Rohiblankosi izdržali do kraja na Zorilji i postali šampioni po jedanaesti put u klupskoj istoriji

Svakakve gluposti su se dešavale u fudbalu, ali ono što je Barselona napravila prošlog leta prepričavaće se dok je sveta! Istorija će pamtiti kako je jedna neoprostiva greška sada već bivše vladajuće garniture na stadionu Kamp Nou donela Atletiku titulu, a od Luisa Suareza napravila heroja Madrida. Niko tako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nešto nije mogao nib da pomisli da će da se dogodi sve dok mu Đosep Marija Bartomeu nije rekao da je suviše mator i da kao takav više nije od koristi. Napustio je Kataloniju u suzama, a sunce ga je ogrejalo u Madridu, gde je Atletiko Madridu bezmalo godinu dana kasnije doneo jedanaestu šampionsku titulu u klupskoj istoriji!

Moralo je da bude tako, da baš Luis Suarez zatrese mrežu za rezultatski preokret na Zorilji i gurne taj prst sudbine pravo u oči svima u Barseloni, a pogotovo onima koji su verovali da je njegovo vreme prošlo. Možda nije to onaj Pistolero iz najboljih dana, ali je još i te kako kvalitetan da pravi razliku i kiti se šampionskim lovorikama. Valjadolid - Atletiko Madrid 1:2 (1:0).

Šta bi u Barseloni dali da su imali Suarezov 21 pogodak, koliko ih postigao u Primeri ove sezone. I dalje je potpuno neverovatno kako se Barselona olako rešila jednog od najboljih golgetera u klupskoj istoriji pod izgovorom godina, pogotovo u situaciji kada će mu kao zamena izvesno doći tek godinu dana mlađi Serhio Aguero. Strašna procena ljudi iz Atletika i koliki su samo napor uložili da bi Suarezu ponudili ono što Barselona nije želela. Kada je bio izbačen iz svoje kuće Dijego Simeone nije želeo nikog drugog osim Suareza, a ovaj mu je ogromno poverenje vratio šampionskom sezonom.

Dao je obećanje vlasnik Ronaldo Fenomeno da će svaki igrač dobiti po 150.000 evra premije ako Valjadolid pobedi Atletiko, ali na kraju titula zasluženo ide u Madrid. Ne onaj na koji su svi navikli, već posle sedam godina duopola Real i Barselone ponovo je Atletiko na krovu Španije! Baš kao i te 2014. Rohiblankosi su titulu overili posle velike drame u finišu sezone, iako su ove godine mogli komotno da završe posao mnogo ranije. Ovako je nama bilo zanimljivije jer smo gledali otvorenu trku tri najveća kluba u Španiji do pred sam kraj prvenstva iliti sve dok Barselona nije fudbaskim samoubistvom izbacila sebe iz miksa. Čak ni Realov remi kod kuće s Viljarealom na zatvaranju sezone nije promenio ništa, jer je Atletiko sve držao u svojim rukama i pobedom nad Valjadolidom podigao je krunu.

Gotovo punih sat vremena drhao je ceo Madrid! Gotovo u isto vreme padali su golovi na Zorilji i Alfredo di Stefanu, ali u pogrešnim mrežama. Oskar Plano je u 18. minutu brzo izašao u kontru gotovo niotkuda i rutinski završio akciju pored Jana Oblaka, da bi samo dva minuta kasnije Jeremi Pino na rezervnom stadionu Kraljevskog kluba, pa su tako oba kandidata za titulu bili u zaostatku. Takav ishod savršeno je odgovarao Atletiku, s tim što su i Valjadolid i Viljareal vršili strašan pritisak na odbrane rivala, što je dodatno zamrsilo situaciju.

Ali kada su i jedni i drugi pregrmeli krizu, karte su počele da se otvaraju u Atletikovu korist. Dok se Real opasno mučio s ovogodišnjim finalistom Lige Evrope, Atletiko je preuzeo kontrolu utakmice na Zorilji, ali gola nije bilo. Tačnije, mreža domaćina mirovala je sve do 57. minuta kada se Atletku ukazao anđeo čuvar u liku Anhela Koree! Šta je samo napravio argentinski ofanzivac i kakav je gol postigao, pamtiće ga verovatno dok je živ. Jedan dribling, drugi dribling, pa špic kroz noge Džavada El Jamika sa ivice kaznenog prostora za izjednačenje koje je samo nabilo dodatni pritisak na leđa Realovih igrača.

S izjednačenjem pao je kamen sa srca celoj klupi Atletika, a pogotovo Dijegu Simeoneu, koji je kraj aut linije energično davao instrukcije svojim igračima kako bi se pronašla još jedna pukotina u odbrani Valjadolida i došlo do gola koji bi rešio sve nedoumice. I istu je upravo Suarez posle velike greške veznog reda Valjadolida. Gotovo identična je bila situacija kada je Plano dao gol u prvom delu, Suarez je sam istrčao pred golmana Masipa, napravio sebi dobar ugao, a onda rutinski završio akciju vrednu preokreta, ubrzo i šampionske titule.

Da je sudbina umešala svoje prste pokazalo se baš u toj situaciji kada je Suarez postigao gol. Dok je Atletiko slavio preokret, u isto vreme Real je stigao do izjednačenja preko Karima Benzeme. Međutim, njegov pogodak glavom je na kraju poništen intervencijom VAR sistema jer je bilo očigledno da se povratnik u francusku reprezentaciju našao u ofsajdu. Da je Benzemin gol važio, ko zna šta bi se sve do kraja dešavalo, ali na kraju se Atletiko ipak poslednji smeje.

Valjadolid je ostao bez rešenja, iako je pokušavao da napadne nije bilo preterane opasnosti po Oblakov gol. Real je i pored toga nastavio da napada Viljarealov gol, što je na kraju i dalo rezultat. Ne šampionski, već da se sezona ne završi porazom ili remijem, nego pobedom rezultatom 2:1 (0:1). Realov preokret dogodio se prekasno - prvo je Benzema u 87. minutu zakucao loptu u mrežu, da bi u drugom minutu nadoknade Luka Modrić okrenuo rezultat. Bilo je nekih minut-dva nade da bi Valjadolid mogao nekim čudom da reši sezonu u Realovu korist, ali je Atletiko sasekao te napore u korenu, oterao protivnika daleko od gola i stavio tačku. Titula je ponovo Atletikova! Viljareal je porazom pao u zonu Lige konferencija, ali ako u sredu pobedi Mančester junajted u finalu Lige Evrope igraće Ligu šampiona na jesen.

PRIMERA – 38. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

Levante - Kadiz 2:2 (1:2)

/Rodžer 8, Melero 58 - Negredo 14, Akapo 32/

Subota

Selta - Betis 2:3 (1:0)

/Aspas 32, Mendez 49 - Iglesijas 53, Fekir 69, Ruiz 73/

Eibar - Barselona 0:1 (0:0)

/Grizman 81/

Elče - Atletik Bilbao 2:0 (1:0)

/Boje 28, Guti 73/

Ueska - Valensija 0:0

Osasuna - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Perez Huan 86AG/

Real Madrid - Viljareal 2:1 (0:1)

/Benzema 87, Modrić 90+2 - Pino 20/

Valjadolid - Atletiko Madrid 1:2 (1:0)

/Plano 18 - Korea 57, Suarez 67/

Nedelja

18.30: (2,70) Granada (3,15) Hetafe (2,70)

21.00: (1,55) Sevilja (4,20) Alaves (6,00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.