Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2021, 10:53

Barsin niz od 43 pobede: Može li Vesprem da stane na put strašnim Kataloncima?

Prvak Evrope bez izgubljenog boda devet meseci. Mađarski tim sa Momirom Ilićem na klupi, Petrom Nenadićem i Vladimirom Cuparom na terenu, pokušaće da zaustavi neverovatnu seriju španskog velikana u derbiju trećeg kola rukometne Lige šampiona

Ima li kraja Barseloninoj seriji? Fudbalski klub je u agoniji, ali rukometna sekcija katalonskog giganta seje strah ne samo u Španiji, nego i u Evropi. Šampion Starog kontinenta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je bez poraza devet meseci, odnosno nije izgubio ni bod na 43 utakmica. Od poraza u finalu Lige šampiona u Kelnu od Kila krajem 2020. godine traje nepobedivost Barse.

I ove sezone je najtrofejniji klub na kontinentu prvi favorit za odbranu krune u Ligi šampiona. Posle dve izbojevane pobede, Katalonci danas (18.45) gostuju Vespremu u derbiju trećeg kola najjačeg klupskog takmičenje Starog kontinenta.

18.45: (2,95) Vesprem (8,50) Barselona (1,55)

Posle odlaska Ćavija Paskvala u Dinamo Bukurešt, Barsa i sa novim trenerom Karlosom Ortegom nastavila je sa uspesima. Iskusni stručnjak pre šest godina je vodio mađarskog velikana.

Vesprem sa novim trenerom Momirom Ilićem ima pakleni raspored na startu. Pobeđen je Pari Sen Žermen (34:31), ali je prošle nedelje mađarski vicešampion poražen u Poljskoj od Vive Kjelcea (29:32). Glavni adut Aranđelovčanina je Petar Nenadić. Srpski reprezentativac igra odlično na startu sezone. Protekle nedelje je postigao 10 golova Kjelceu i bio je izabran u idelnom timu drugog kola.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Barsa je pretrpela neznatne promene između dve sezone. Osim trenera, najveći hendikep je odlazak Islanđanina Arona Palmarsona u Olborg, a kao zamena stigao je Francuz Melvin Ričardson iz Monpeljea. Domaćin još ne može u punom kapacitetu da računa na Danca Rasmusa Laugea. Kapiten Vesprema je propustio prošlu sezonu zbog teške povrede kolena. Sada je spreman, ali Ilić i stručni štab i dalje dozira minutažu srednjeg beku koji bi, uz Nenadića i Egipćanina Omara Jahiju, trebalo da bude najvažniji igrač Vesprema ove sezone.

Barsinoj seriji se ne vidi kraj. Iako će domaćin imati veliku podršku s tribina, Katalonci imaju ulogu favorita. Kada igraju ovi timovi dolazi veliki broj golova. Prošle sezone, Barsa je u grupnoj fazi oba puta dobila mađarski tim. U Blaugrani je bilo 37:30, a u Vespremu 37:34.

Još jedan derbi Grupe B igra se u Flenzburgu gde nemački vicešampion dočekuje Pari Sen Žermen (20.45). Domaćin je loše počeo, poražen je od Porta i Barselone u Ligi šampiona, a u Bundesligi je razbijen u Kilu u derbiju Baltika (23:33).

Parižani dominiraju u Francuskoj, ali pehar Lige šampiona je i dalje san za Mikela Hansena, Nikolu Karabatića i ostale zvezde čete španskog stručnjaka Raula Gonzaleza. Ovo je možda posledni trzaj bogatog kluba jer naredne sezone Hansen odlazi u Olborg, a pitanje je da li će Karabatić da nastavi da igra.

18.45: (4,40) Flenzburg (9,00) PSŽ (1,30)

Lako je prošle nedelje slomljen otpor Dinama iz Bukurešta (41:30). PSŽ slabije iga u gostima. Prošle sezone gledali smo dramatične utakmice ovih timova, a oba puta je slavio Flenzburg sa golom razlike. U Flenz areni je bilo 28:27, a u Parizu 29:28.

Kjelce se opravilo posle iznenađujućeg poraza od Dinama u Bukureštu. Pobeđen je Vesprem pre sedam dana. Dobra vest za poljskog šampiona je da se od povrede oporavila prva zvezda tima Aleks Dujšebajev. Odlično na startu sezone igra i veliko letnje pojačanje iz PSŽ-a Dilan Nai. Ukrajinski Motor je neugodan na svom terenu, umeo je prethodnih godina da pomrsi račune favoritima. Ipak, gosti su bliži trijumfu u Zaporožju.

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

GRUPA A

Sreda

18.45: (2,70) Vardar (8,00) Olborg (1,65)

20.45: (1,75) Zagreb (8,00) Elverum (2,45)

Četvrtak

18.45: (3,15) Meškov Brest (8,50) Seged (1,50)

20.45: (5,60) Monpelje (11,0) Kil (1,20)

GRUPA B

Sreda

18.45: (3,60) Motor Zaporožje (8,50) Vive Kjelce (1,40)

18.45: (2,95) Vesprem (8,50) Barselona (1,55)

18.45: (4,40) Flenzburg (9,00) PSŽ (1,30)

Četvrtak

18.45: (1,60) Dinamo Bukurešt (8,00) Porto (2,85)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Pala i strašna Barsa u Vespremu, vicešampion Evrope položio oružje u Skoplju

Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2021

Posle devet meseci bez poraza, 43 vezane pobede, šampion Starog kontinenta poražen od mađarskog tima u derbiju trećeg kola Lige šampiona. Petar Nenadić postigao pet golova. Skopski crveno-crni iznenadili Dance u dvorani Jane Sandanski..Prošlosezonski finalisti rukometne Lige šampiona, Barselona...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.