Izvor: MozzartSport.com, 23.Jul.2020, 10:36

Barsin najteži prelazni rok: Sa Sitijem megatrampa da ispegla račune, Umtiti na vratima Napulja

Traži se štoper i kupci za mnogo, mnogo igrača

Đozep Marija Bartomeu se godinama ponašao kao političar, a ne kao predsednik fudbalskog kluba i ovog leta moraće da stvari vrati u normalu. Problem je samo što je situacija otišla toliko daleko da se nekad učini da bi Barselonine probleme mogao da reši samo Koperfild. Ekipi Kikea Setjena potreban je potpun remont, dugovi su nagomilani, plate ogromne, a tim zavistan od veterana čija cena ne odgovara njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kvalitetima. Pride, tu je i gomila promašaja iz poslednjih sezona koje sada treba “poterati“ sa stadiona Kamp Nou.

Prvog su izgleda rešili. Katalonski Sport piše da je Samjuelu Umtitiju već saopšteno da se na njega ne računa i uveliko se radi na potrazi za kupcem. Tu su obe strane saglasne, Italija je prvi izbor Umtitijevih zastupnika, spekuliše se da bi ga Napoli dočekao raširenih ruku, posebno ako Kalidu Kulibali ovog leta zaista napusti San Paolo. Sporiji se fudbal igra u Seriji A, ne bi Umtiti morao da kao u Barseloni organizuje igru sa centra terena i smatra se da bi to Italija bila idealan izbor.

U tom slučaju bi najveći dobitnik bio Klemon Lengle, koji bi tako imao zacementirano mesto uz Đerara Pikea. Morala bi naravno Blaugrana da dovede još jednog centralnog beka, stidljivo se piše o 23-godišnjem Pau Toresu – on je imao maestralnu sezonu u Viljarealu – mada bi ako ne bude para iz B tima mogao da bude prekomandovan Ronald Arauho. Mladi Urugvajac (21) je već dve godine u B timu, a ove sezone je povremeno igrao i za najjači tim i ostavio savim solidan utisak.

Međutim, tu je i opcija broj tri o kojoj govori i radio Katalunja i Sport i to sa naslovne strane. Spekuliše se da Blaugrana i Mančester Siti spremaju veliku trampu. Nešto nalik razmeni Artur – Miralem Pjanić koja je svuda u svetu shvaćena samo kao peglanje finansijskih knjiga. I ovaj sada potez ima taj miris. Naime, Barsa bi u Englesku poslala Nelsona Semeda, dok bi u suprotnom pravcu krenuli Erik Garsija i Žoao Kanselo.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

O odlasku Semeda se piše već neko vreme, a ni Garsija ni Kanselo nemaju dobar status kod Pepa Gvardiole. Međutim, veliko je pitanje da li bi se situacija značajno promenila bilo kome ako bi samo rotirali klubove? Baš zato mnogi misle da je ovo samo još jedan način Barse da zaobiđe pravila o finansijskom fer-pleju.

To je međutim samo početak Barsinih muka, jer u klub se sa pozajmica vraćaju Pedri, Rafinja, Musa Vage, Žan-Ller Todibo, Mirana, Filipe Kutinjo, Mateus Fernandes, Karles Alenja, te Oriol Buskets i svima njima treba pronaći kupce. Ovde pride ne računamo Emersona, koji je u zajedničkom vlasništvu sa Betisom. I baš Emerson ne bi imao nikakav problema da pronađe novog poslodavca, dok je od ovih prvopobrojanih Todibo najbliži selidbi u Premijer ligu, spekuliše se u Everton.

Na kraju, tu su i Neto, Žunior Firpo, Ivan Rakitić i Martin Brajtvajt, sve igrači na koje se ne računa najozbiljnije, a koji bi mogli da u klub unesu živ keš što je Blaugrani i te kako potrebno. Poslednju grupu igrača čine oni bi mogli da odu samo u slučaju vrlo primamljive ponude, ali koji inače ne moraju da brinu za minute. Takvi su recimo Arturo Vidal ili Usman Dembele, igraće oni ako ostanu, a neće se Barsa posebno nasekirati ni ako odu.

Međutim, previše je to posla za jedan prelazni rok. Posebno ovakav kakav je uz pandemiju virusa Kovid-19.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.