Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2021, 09:52

Barselona reže plate, Inter bi to da iskoristi: Nerazuri kreću po Đordija Albu

Katalonski klub najavio je reviziju ugovora igračima, a veliko je pitanje kako će se to "primiti" u svlačionici

Otišao je Antonio Konte iz Intera, ali se sistem igre Nerazura pod komandom Simonea Inzagija neće menjati. Što znači da će krucijalan biti doprinos spoljnih igrača, a posle povratka Ešlija Janga u Aston Vilu, levi bok postao je problematičan. Bacili su se Nerazuri u potragu za levim bekom izrazitih ofanzivnih karakteristika, a prvi pik Inzagija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da pokrije levu stranu je Đordi Alba.

Prvi kontakti Intera i Barselone su ostvareni, piše Mundo Deportivo. Ali se, za sada, nije daleko odmaklo u pregovorima. Đordi Alba je vezan ugovorom za Blaugranu do 2024. godine, ali se od dolaska Đoana Laporte moglo čuti da će Barselona razmotriti ponude koje stignu na njenu adresu za sve osim Lionela Mesija, Mark-Andre ter Štegena i igrače koji su ovog leta zadužili opremu.

Finansijska situacija na Nou Kampu je takva da će u Barseloni ovoga leta pokušati sa razmenom igrača kako ne bi morali da zavuku ruke u džepove, koji su praznjikavi već neko vreme.

"Angažovaćemo još tri ili četiri pojačanja. Neće biti klasična, razmotrićemo razmene".

EURO: (11.0) Slovačka (6.25) Španija (1.27)

Inter je već jednom pokušao na taj način da istrguje sa Barselonom kada je Blaugrana želela Lautara Martineza, a Nerazuri Žuniora Firpa. Ali do dogovora nije došlo, a sada je veliko pitanje da li u Interu postoji profil igrača koji bi se dopao Ronaldu Kumanu. Jedno je sigurno, Simone Inzagiju je neophodno ojačanje levog boka otkad tu više nije Ešli Jang. Englez i Ivan Perišić su najčešće minule sezone dejstvovali po levom boku, a Inzagi je ostao samo na hrvatskom reprezentativcu.

Izbor je pao na Đordija Albu, koji je godinama unazad jedan od najstandardnijih fudbalera Barselone. Prošle sezone je upisao 49 nastupa za Blaugranu, postigao je pet golova i namestio čak 15 saigračima.

Alba je ponikao u čuvenoj La Masiji, Barseloninoj školi fudbala, ali je do prvog tima Blaugrane došao zaobilaznim putem. Preko Himnastika i Valensije, u kojoj je debitovao u Primeri i iz koje je 2012. godine stigao na Nou Kamp.

Pre dve godine je potpisao petogodišnji ugovor sa Blaugranom, a nedavno je rekao da želi da završi karijeru u katalonskom klubu. Ipak, pitanje je kako će iskusni levi bek, ali i neki drugi starosedeoci u Barseloni reagovati na najavljeno rezanje plata, koje bi moglo da im otvori nove vidike.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.