Barselona - Dva moguća scenarija, da li će ovo biti jedini tim sposoban da baci rukavicu Liverpulu?

Izvor: Sportske.net, 11.Maj.2020, 12:48

Barselona - Dva moguća scenarija, da li će ovo biti jedini tim sposoban da baci rukavicu Liverpulu?

Liverpul se sprema da napravi drim-tim, ali Barselona ne odustraje. U igri dva raspleta transfer leta...

Barselona i dalje pokušava da na sve načine pojača tim za novu sezonu. Problem su, znate već, mnogo promašaja poslednjih transfer leta, nedostatak novca, nemogućnost da se oslobode igrača sa velikim platama, kao i platni fond koji će morati da smanje na sve načine.

U svakom slučaju, katalonski mediji vide dva scenarija.

U prvom, realnijem, Barselona >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << bi kupila praktično samo dva igrača, Pjanića i Lautara Martineza. Prvi bi bio zamena za Artura koji bi se preselio u Juve, a za Lautara bi morali, uz novac, verovatno da pošalju i Semeda u Inter. Od Juventusa bi u tom slučaju uzeli i De Šilja, koga hoće i PSŽ, kao alternativu za obe bekovske pozicije.

Naravno, rasprodali bi sve igrače na koje ne računaju, Todibo ima ponude, Alenja se neće vraćati, Rafinja, Rakitić, Vidal su takođe na prodaju.

Time bi se uspostavio kakav takav platni balans, ali i napunila kasa, odnosno finansirao dolazak Lautara Martineza, kao apsolutnog prioriteta u prelaznom roku. Argentinac ima klauzulu od 111 miliona evra, ali Inter prihvata da Semedo, ne i Vidal ili Rakitić, budu deo sporazuma.

U drugom, povoljnijem raspletu, uz Lautara i Pjanića, u klub bi stigao i Nejmar, kao i Bruno Gimareš.

Ali, Nejmar bi značio da klub proda nekako Umtitija i Dembelea, odnosno da ih PSŽ prihvati, ili da oni sami prihvate odlazak u Pariz što u ovom trenutku nije izvesno. Pominje se i Grizman, ali to je nemoguća misija njemu ne pada na pamet da ode sa "Kamp Nou", čak i da dobije veću platu u Parizu.

Ako bi otišlo osam ili devet igrača, uz sve žrtve koje je Nejmar spreman da napravi u pitanju svoje plate, smanji je sa 35 na 20 miliona, onda bi Brazilac mogao posle tri sezone da ponovo zaigra za Barselonu.

Uz njega, u potpunom remontu veznog reda, ako odu Rakitić, Vidal, Artur, bio bi doveden i Bruno Gimareš iz Liona.

Nismo zaboravili Kutinja, sve ovo podrazumeva njegovu prodaju Njukaslu, Lesteru ili Evertonu, čini se da bi ovi klubovi mogli da plate oko 60 miliona evra, "Svrake" možda i više, što će biti veliki gubitak, ali Barselona jednostavno mora da se oslobodi Brazilca koji ima veliku platu i nije u planovima, niti će Bajern gde je sada na pozajmici otkupiti njegov ugovor.

Napravljeni su i timovi u narednoj sezoni:

Prva solucija:

Ter Štegen

Serhi Roberto, Pike, Lengle, Alba,

De Jong, Pjanić, Buskets,

Mesi, Lautaro (Suarez), Grizman


Barsa bi imala alternative, Dembelea, Fatija, Firpa, verovatno bi ostao i Umtiti, možda i Brajtvejt, a bio bi doveden i De Šiljo.

U drugoj varijanti, sa Nejmarom,

Ter Štegen

Serhi Roberto, Pike, Lengle, Alba,

De Jong, Pjanić, Buskets,

Nejmar, Suarez (Grizman), Mesi.


Videćemo šta će od svega biti, jasno, predstoji veliki posao oko prodaje igrača, kako bi se stekli uslovi za pojačanja, neće biti nimalo lako, a većina je pesimistično raspoložena kada je Nejmar u pitanju, ali i Pjanić, ako Artur ne prihvati da se preseli u Torino.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.