Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 11:47

Barsa spremila trampu, hoće da vrati Traorea kući: Portugalska kolonija na Molinou mogla bi da postane još brojnija

Barselona razmišlja o razmeni sa Vulverhemptonom

Ponikao je Adama Traore u redovima Barselone. Momak poreklom iz Malija rođen je u Lospitalet Ljobregatu, devet godina je proveo u čuvenoj Masiji, ali nikada nije dobio pravu priliku u prvom timu Blaugrane. To bi ovog leta moglo da se promeni. Naime, Katalonci su voljni da ga presele u svoje redove, želja je obostrana, a s ozbirom na tešku finansijsku situaciju u klubu, Barsa bi put Engleske mogla da pošalje talentovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Trinkaa, prenose Sport i Mundo Deportivo.

21.00: (2,55) Hrvatska (3,25) Škotska (2,90)

Već je Barselona dovela tri pojačanja, kao slobodni igrači stigli su Erik Garsija i Serhio Aguero iz Mančester Sitija, dok je istom metodom angažovan i Memfis Depaj. Promakao je Kataloncima Đini Vajnaldum, PSŽ je bio daleko izdašniji, a predsednik kluba Đoan Laporta je izjavio da će do kraja prelaznog roka na Kamp Nou stići još tri ili četiri pojačanja. Ipak, Barsa nema novca, pa će morati da bude kreativna.

"Angažovaćemo još tri ili četiri pojačanja. Neće biti klasična, razmotrićemo razmene".

Kako slobodnih igrača, makar kvalitetnih za prvi tim Barselone, ima sve manje, razmene se čine kao jedino moguće rešenje. Obelodanjeno je i da je Usman Dembele doživeo povredu koja će ga odvojiti na tri meseca od terena, pa uprava neće moći ni da ga proda ovog leta. Zato mu izgleda sprema zamenu u vidu Adame Traorea.

Sam fudbaler je izgledan voljan da se vrati.

"Barsa mi je puno dala. Bila je moj dom i još uvek je. Tamo sam odrastao, proveo sam osam godina u klubu. Morali bismo da vidimo šta nude, ali trenutno sam usmeren na državni tim i utakmicu koja sledi u sredu".

Ostavio je utisak i tokom prvog mandata. Njegova brzina i driblig su skretali pažnju, ali sada je postao i jedan od fizički najdominantnijih fudbalera u Evropi, pa i na svetu. Zaista je malo fudblera poput Adame. U akademiju kluba se učlanio 2004. godine, da bi krajem novembra 2013. upisao debi u prvom timu (u okviru Primere protiv Granade). Sakupio je četiri nastupa za Blaugranu, prva dva pod palicom Tate Martina, a potom se kod Luisa Enrikea upisao i u listu strelaca (protiv Ueske u Kupu kralja).

Sada bi mogao da se vrati na velika vrata, a za njegove usluge bi put Zapadnog Midlendsa mogao da krene portugalski internacionalac Trinkao. Od kako je stigao iz Brage, nije se najbolje snašao. Ipak, da su okolnosti drugačije, prva sezona bi mu bila oproštena s ozbirom na veliki talenat koji poseduje. Ipak, klubu je potreban novac, a Kumanu kvalitetni igrači i na Kamp Nou više nema vremena za stvaranje novih zvezda, makar dok se ne stabilizuje situacija.

Tako bi Trinkao mogao da se preseli u Premijer ligu, pojača portugalsku koloniju koju će od ovog leta predvoditi Bruno Laž, a u prilog ovoj razmeni ide i činjenica da mu je agent Žorž Mendeš. Poznati fudbalski radnik je u sjajnim odnosima sa Vulvsima, pa je utisak da bi mogao da sedne za sto sa Laportom i dogovori trampu bez ikakvih dodatnih troškova. U pitanju su dva mlada igrača, slične tržišne vrednosti, pa se čini da bi sve moglo da prođe bez problema.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.