Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2021, 23:11

Barsa se diže, ovacije Agueru na debiju, Kutinjo na 270 minuta od teške klauzule

Valensija sasvim pristojna, ali to je bilo dovoljno samo za častan poraz na Nou Kampu...

Prijala je pauza Barseloni! U jednom od derbija 9. runde španskog šampionata katalonski velikan tukao je Valensiju sa 3:1, Nou Kamp je dočekao da konačno ovacijama pozdravi Serhija Aguera, dok je Filipe Kutinjo posle skoro godinu dana postigao gol. Valensija pristojna, ali nedovoljno konkretna. Ili bolje reći sklona velikim oscilacijama. Barsa na momente razigrana, lepršava. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << U najkraćem - mnogo bolja nego da prethodna dva susreta. Pa ipak, da nije bilo baš lagano govori podatak da je Mark Andre Ter Štegen proglašen za igrača utakmice.

Ovo je drugi trijumf Barselone u poslednjih mesec dana. Trijumf koji znači prolazak lideru iz San Sebastijana na pet bodova zaostatka, a najvećim rivalima Realu i Atletiku na svega dva.

Ronald Kuman dao je šansu od 59. minuta Filipeu Kutinju, jedom od najplaćenijih igrača u klubu kog Barselona hoće da se reši. Holanđani, međutim, kao da se ne tiče mnogo šta planira uprava i moglo bi da se dogodi da Kuman Kataloncima iz džepa izbije 20.000.000 evra. Radi se o klauzuli iz ugovora s Liverpulom, po kojoj Redsima ide dodatnih novac kada (iliti ako) Brazilac odigra 100 mečeva za Barsu. On je trejutno na 97.

Kutinjo je ušao umesto mlađanog Ansua Fatija i u 81. minutu imao lepu šansu reši utakmicu. Sve je sam uradio, napravio prostor za šut, ali nije gađao dovoljno precizno. Prvu priliku nije iskoristio, alio zato drugu jeste, svega četiri minuta kasnije, na dodavanje Seržinja Desta.

Po statističkim parametrima - osim poseda lopte - Valensija je bila praktično ravnopravan rival. Mada su uzeli samo dva boda iz četiri poslednja susreta Slepi miševi su zbili redove i hrabro "poginuli" na Nou Kampu. Hoze Bordalas je pojačao vezni red, uspeo je time da napravi problem domaćinu u kreaciji, međutim to je Valensiju koštalo problema na polovini rivala, tako da Barsa nije strepela koliko je mogla.

Ansu Fati is so so special, even if he plays for Rival. Generational Talent. #ansufati #BARCAVALENCIA pic.twitter.com/NVgemUcU6p

Počelo je kako se sao poželeti može za goste. Igrao se 5. minut kada je Hoze Gaja opalio po jednom "otpatku" iz sve snage i iznenadio Ter Štegena - 0:1. Barselona jurnula odmah po izjednačenje i imala je sreću da ga se dokopa veoma brzo. Ansu Fati postigao je lepo gol u 13. minutu za 1:1.

Verovatno ključni momenat na meču dogodio se u finišu prvog dela, kada je Fati oboren u šesnaestercu rivala, a sudija posle duge konsultacije sa VAR sobom odlučio da pokaže na belu tačku. Memfis Depaj gađao je kao iz topa i to je bio preokret.

Velika stvar za Barsu bio je taj drugi gol, jer je u nastavak ušla lišena pritiska. Osetilo se na domaćim igračima, mada dugo nisu uspevali da trećim golom stave tačku na ovaj susret. Uradio je to pomenuti Kutinjo pet minuta pre kraja, međutim nedugo zatim "momentum" mu je ukrao Aguero svojim ulaskom i beleženjem prvih minuta u dresu Blaugrane.

Naš Uroš Račić presedeo je celu utakmicu na klupi Valesnije.

Barselonu tokom nedelje čeka Liga šampiona, ključna utakmica sa kijevskim Dinamo, a idućeg vikenda na programu je El Klasiko.

PRIMERA – 9. KOLO

Subota

Levante – Hetafe 0:0

Real Sosijedad – Majorka 1:0 (0:0)

/Lobete 90/

Nedelja

Rajo Valjekano - Elće 2:1 (0:1)

/Hernandez 26, Nteka 65 - Boje 14/

Selta - Sevilja 0:1 (0:0)

/Mir 54/

Viljareal - Osasuna 1:2 (0:1)

/Moreno 55 - Toro 26, Avila 87/

Barselona - Valesnija 3:1 (2:1)

/Fati 13, Depaj 42pen, Kutinjo 85 - Gaja 5/

Ponedeljak

19.00: (3,50) Alaves (3,25) Betis (2,30)

21.00: (1,75) Espanjol (3,60) Kadiz (5,60)

Odloženo

Granada – Atletiko Madrid

Real Madrid – Atletik Bilbao

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.