Izvor: RTS, 28.Okt.2021, 00:17

Barsa nije imala više strpljenja, otkaz Ronaldu Kumanu

Holandski stručnjak Ronald Kuman otpušten je sa mesta trenera Barselone, saopštio je katalonski klub.
Ono o čemu se dugo spekulisalo i što se iščekivalo, sada se i desilo. Ronald Kuman više nije trener Barselone.

Imao je strpljenja predsednik Barselone Đoan Laporta za holandskog stručnjaka, govorio kako treba podržati trenera uprkos lošim rezutlatima, ali je poraz od Raja Valjekana u meču 11. kola La lige bila kap koja je prelila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čašu.
Barselona je u predgrađu Madrida doživela i peti poraz na gostovanjima ove sezone, treći u domaćem prvenstvu, čime se dodatno udaljila ne samo od prvog mesta, već i od pozicija koje vode u Ligu šampiona.
Laporta je nakon utakmice pozvao Kumana na hitan sastanak, gde mu je, prema navodima brojnih medija, saopštio odluku o otkazu. 
Ronald Kuman je u veoma teškom periodu preuzeo klupu Barselone od Setijena.
Što finansijski, što kadrovski problemi, obeležili su Holanđaninovu eru u svom voljenom klubu, za koji je nastupao kao igrač. 
Kuman se na mestu trenera Barselone zadržao 14 meseci, imao je ugovor do leta 2022. godine, ali je otpušten zbog serije loših rezutlata. 
Uspeo je da prekine Barselonin post bez trofeja, pošto je prošle godine "Blaugrana" osvojila Kup kralja. 
Brojni evropski i svetski mediji navode da je nekadašnji vezista Barselone Ćavi, glavni kandidat da nasledi Kumana. 
"Ronald Kuman će se u četvrtak oprostiti od igrača u centru za trening. Barselona mu zahvaljuje na uslugama i želi svu sreću u nastavku karijere", napisala je "Blaugrana" u saopštenju.   

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barselona uručila otkaz Ronaldu Kumanu

Izvor: N1 televizija, 28.Okt.2021

Ronald Kuman više nije trener Barselone, potvrdio je klub sa Kamp Nou stadiona neposredno posle ponoći.

Nastavak na N1 televizija...

Kuman najgori još od Antića

Izvor: B92, 28.Okt.2021

Holandski stručnjak Ronald Kuman otpušten je sa mesta trenera Barselone nakon dugog niza loših rezultata...Štaviše, ukoliko pogledamo procenat pobeda, Kuman je najgori trener Barselone još od 2003. i Radomira Antića...U uzorak su uzeti samo treneri sa pet ili više utakmica na klupi...Nekadašnji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.