Barsa ima novac za transfer, ali ne i za Rajolu i njegovog klijenta!

Izvor: Sportske.net, 06.Jan.2019, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa ima novac za transfer, ali ne i za Rajolu i njegovog klijenta!

Velika želja katalonskog kluba da potpiše jednog od najtalentovanijih fudbalera u Evropi, mogla bi da bude neostvarena zbog fudbalskog agenta.

Nije tajna da se Barselona "zaljubila" u štoper Ajaksa i holandske reprezentacije Matisa de Lihta.

Ovaj 19-godišnji defanzivac je i kapiten "Kopljanika", što sasvim dovoljno govori o njegovim ljudskim kvalitetima, već je standaradan i u reprezentaciji Holandije, što govori mnogo i o njegovim fudbalskim kvalitetima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />Gotovo svi najveći evropski klubovi bi voleli da ga vide u svojim redovima, prema pisanju medija izdvajaju se Barselona i Juventus.

Rajola je po pitanju De Lihta razgovarao i sa "Bjankonerima", ali se i pored toga stekao utisak da je De Liht najbliži prelasku na "Kamp Nou".

Barsi treba kvalitetan štoper, po mogućstvu što mlađi, koji će naslediti Pikea i sa Umtitijem činiti bedem pred golom Ter Štegena u godinama koje dolaze.

De Liht ispunjava sve uslove, Ajaks traži oko 75 miliona evra, što je novac koji će Barsa imati spreman narednog leta.

Ipak, nastali su problemi, naime, De Lihtov agent Mino Rajola traži previše novca!

Sećamo se priče oko transfera Pogbe u Mančester junajted iz Juventusa, kada je malo nedostajalo da čitava priča propadne upravo zbog Rajole, koji je tražio preveliku proviziju.

Na kraju je dobio 22 miliona evra, Pogba je završio na "Old Trafordu".

Sada takođe traži ogroman novac, ali manji nego ranije, on od Barse zahteva 10 miliona evra na ime provizije.

Povrh toga, traži za svog klijenta platu od 12 miliona evra godišnje.

Rajolini uslovi naime predstavljaju problem za Katalonce, njegovi zahtevi su preveliki za Barsu, koja mora da vodi računa i o FFP.

Tako bi fudbalski agent mogao da napravi velike probleme Barseloni, koja u De Lihtu vidi idealno pojačanje.

Problem je naravno što De Lihta žele i najbogatiji evropski klubovi, videćemo gde će sa svojim prohtevima Rajola odvesti svog talentovanog klijenta.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.