Izvor: MozzartSport.com, 18.Avg.2020, 11:49

Barsa dobija trenera do srede ujutru, Kumanove želje su miljenik Van de Bek i slobodni Sar

Barselona užurbano radi na rešavanju situaciju u timu

Sve je spremno za promociju Ronalda Kumana u novog trenera Barselone, a ozvaničenje potpisa novog šefa stručnog štaba, trećeg na stadionu Kamp Nou u poslednjih sedam meseci, očekuje se do kraja dana ili najkasnije u sredu ujutru.

Odmah pošto Kuman bude žvrljnuo autogram na višegodišnju sardanju sa posrnulim katalonskim gigantom, svi u klubu maksimalno će se posvetiti raščišćavanju redova >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i ispunjavanju želja novog šefa struke. U tom postupku najveće učešće imaće generalni direktor Barselone Oskar Grau, koji se trenutno nalazi u Amsterdamu kako bi sa čelnicima holandskog Saveza dogovorio iznos Kumanovog obeštećenja.

U međuvremenu novi trener Barselone izneo je dve svoje želje, odnosno imena i prezimena igrača koje želi da vidi na stadionu Kamp Nou. To su Doni van de Bek i Malang Sar. Logično, Kuman će se odmah baciti na sređivanje veznog reda i odbrane jer tu sada već godinama najviše škripi. U Barseloni tokom letnje rasprodaje očekuju prihod od oko 200.000.000 evra, što bi trebalo da bude dovoljno da Kuman dobije pojačanja po želji.

Van de Bek je apsolutno logično rešenje kada se već zna da će iz kluba leteti Arturo Vidal i Ivan Rakitić. Barselona je već napravila prvi veliki potez u sređivanju veze dovođenjem Miralema Pjanića umesto Artura Mela, a Van de Bek, Frenki de Jong i Serhio Buskets bi trebalo da čine okosnicu veznog reda. Serđi Roberto će verovatno i dalje lutati između desnog beka i sredine terena, dok će Riki Puđ biti u rotaciji.

Van de Bek se posle Ajaksovih bravura u Ligi šampiona prošle godine bio već viđen u Real Madridu. Pisalo se zimus čak i da su Real Madrid i Ajaks pre pandemije virusa korona imali dogovor da se na leto zatvori transfer na sumu od oko 50.000.000 evra, ali je onda globalna kriza poremetila planove svih klubova, pa tako i Blankosa. U međuvremenu se šuškalo da Mančester junajted želi da pogazi taj dogovor i otme Van de Beka Ajaksu, ali to je bilo u vreme pre nego što se Pol Pogba vratio na teren. Kako je Francuz počeo da pruža igre na nivou očekivanja i dobro se uklopio kraj Bruna Fernandeša, izgleda da se na Old Trafordu više ni ne razmišlja toliko o Van de Beku.

Sada je Barselona u centru pažnje. Van de Bek i De Jong su imali odličnu saradnju u Ajaksu, a onda i u reprezentaciji Holandije. Kuman odlično poznaje obojicu mladih vezista pošto su upravo njih dvojica bili u centru velikog povratka Lala u vrh evropskog fudbala, pa je sada ideja da se ta saradnja nastavi i u Barseloni. Ajaks je Van de Bekovu cenu odredio odavno i ona iznosi minimum 50.000.000 evra. S obzirom da je već bilo razgovora sa agentima Luisa Suareza oko povratka u Amsterdam, možda se klubovi nađu oko trampe uz doplatu?

Situcija sa Malangom Sarom je potpuno drugačija. Pravo je čudo da je mladi francuski štoper i dalje slobodan pošto nije želeo da sa Nicom produži ugovor. Nekoliko klubova se dovodi u vezu sa Sarom, odnedavno se glasno pominje Betis, a sada je i Barselona ušla u kombinaciju. Još i pre nego što se dogodila katastrofa u Lisabonu bilo je jasno da Barsa po hitnom postupku mora da dotera odbranu. Samuel Umtiti nije tako pouzdan zbog čestih zdravstvenih problema, Đerara Pikea su stigle godine, a Klemon Lengle se pokazao kao glavni krivac u onom meču s Bajernom, jer su preko njega pali gotovo svi golovi!

Ostaje i to da Barselona već ovog leta želi i Nejmara, ali to nije toliko Kumanova, koliko želja Đosep Marije Bartomeua, koji se nada da bi ovim spektakularnim potpisom malo smirio strasti uoči izbora zakazanih za narednu godinu.

Kako je početak Primere zakazan za 12. septembar, Barselona ima manje od mesec dana da sredi ekipu, što je premalo vremena za tako veliki i delikatan posao.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.