Bari kao inspiracija: Zvezdaši maštaju o ponavljanju

Izvor: Mondo, 29.Maj.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bari kao inspiracija: Zvezdaši maštaju o ponavljanju

"To nikako ne može da bude imperativ, ali je sportski nadati se da ćemo jednom opet biti prvaci Evrope", kaže Dragan Džajić.

Jednom kada se upišeš u istoriju, to zauvek stoji. Crvena zvezda je pre tačno 28 godina - 29. maja 1991. - postala evropski šampion u fudbalu i uvek će biti prepoznatljiva po tome.

Sve međunarodne utakmice Zvezde u postbarijevskoj eri

I pored svih problema koji su potom zadesili klub, i pored toga što se fudbal značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << promenio od tada, navijači veruju da se uspeh  sa stadiona "Sveti Nikola" u italijanskom Bariju, kada je Olimpik Marsej posle 0:0 pobeđen 5:3 penalima - može ponoviti.

O tome mašta i klupska legenda, Dragan Džajić.

"Imam tu sreću da govorim o ovom uspehu Crvene zvezde. Znam da je sada mnogo teže da ponovimo taj uspeh, ali bih voleo da se dogodi jednog dana u skorijoj budućnosti. To nikako ne može da bude imperativ, ali je sportski nadati se da ćemo jednom opet biti prvaci Evrope", rekao je jedan od tvoraca šampionskog tima iz 1991. na koktelu koji je organizovan povodom godišnjice na stadionu Rajko Mitić.

"Lepo je sećati se lepih vremena. Veliki uspeh iz 1991. godine služi kao inspiracija svima u klubu, da teže tom cilju. Zato je i značajno obeležavanje 28. godišnjice od osvajanja titule evropskog prvaka. Želim da se svi zajedno radujemo novim uspesima", poručio je predsednik kluba, Svetozar Mijailović, takođe angažovan u klubu u vreme tih slavnih dana.

Zvezdin Bari - 24 godine kasnije: Navijačke priče! (FOTO, VIDEO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.