Bambijeve priče iz Kine: Gde je prvi put sreo Ronalda, a kome nije dozvolio da šutira penal

Izvor: RTS, 09.Apr.2020, 13:09

"Bambijeve" priče iz Kine: Gde je prvi put sreo Ronalda, a kome nije dozvolio da šutira penal

Baš negde kada je karantin počeo da popušta u Kini, Zoran Tošić je otišao u zemlju iz koje je i potekao uzrok trenutnog stanja u svetu. I odmah je morao da bude izolovan.
"Vreme sam provodio u hotelu. Internet nije sjajan ali sam uspeo da prehkratim vreme. Moja porodica je ostala kod kuće a ja sam došao ovde i stvari se polako vraćaju u normalu", priča Tošić koji igra za drugoligaški Taižou Juanda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Evo baš danas smo imali trening utakmicu. Uslovi su odlični, videćemo kako će biti ubuduće, za sada je sve dobro".
"Bambijeva", kako mu je nadimak, profesionalna karijera traje 16 godina. Igrao je za zvučne fudbalske klubove a samo sedam igrača ima više nastupa od njega za reprezentaciju Srbije.
"Bilo je lepih momenata ali mi je žao što nismo uradili više".
Tošić je rođen u Zrenjaninu. Mladost Lukićevo, Budućnost Banatski Dvor, Banat pa Partizan.
"Dva puta sam igrao u Partizanu, svom klubu. Zaista sam proveo lepe dane među crno-belima, ima mnogo igrača sa kojima sam postao jako blizak i nerazdvojni smo drugovi".
Sledi prelazak u Mančester junajted 2009. godine. Debitovao je za klub zamenivši Kristijana Ronalda u Kup utakmici protiv Totenhema krajem januara te godine.
"Mnogo sam naučio iako nisam mnogo igrao. Odnosi, trening, profesionalizam... Sećam se da sam došao na trening i svi su bili jako ljubazni prema meni. Nekako sam se osećao da je bolje da se povučem i posle treninga, na kojem nije bio Kristijano Ronaldo, sačekao sam da se svi istuširaju i da odem i ja pod tuš. Ušao sam sam u tuš kabinu kad u jednom trenutku eto, pojavljuje se Kristijano Ronaldo. Tako da sam ga prvi put video pod tušem. Neobična situacija. A on je meni tad bio idol, na pozadini telefona imao sam njegovu fotografiju".
Tošić kaže da je Kristijano uvek pokazivao da je vrhunski profesionalac i veliki kolega. A isto govori i za trenera, Aleksa Fergusona.
"On je uvek bio direktan i osećali ste da zaista brine o svakom igraču".
Nije bilo mnogo prostora za igru u Junajtedu, pa je Tošić otišao u Keln na šestomesečnu pozajmicu. Tu se nametnuo i stigla je ponuda CSKA iz Moskve.
"To su svakako moje najbolje godine kao igrača. Imali smo sjajnu ekipu, dobro smo igrali. Prilagodio sam se u Moskvi i bilo je jako dobro. Bilo je dobrih mečeva. Tri puta smo osvojili prvenstvo, dva puta Kup".
Posle sedam godina u ruskoj prestonici vraća se u Partizan, rešen je problem sa povredom i počeo je sjajno da igra.
"Dao sam čak i gol iz penala. Moj prvi u profesionalnoj karijeri. Morao sam da šutiram... pa neću valjda da dam Ožegoviću da da gol iz penala hahaahaha...", šali se na račun jednog od najboljih prijatelja.
Privoleo je i jednog od bivših saigrača Bibrasa Natha da dođe u klub.
"Čuli smo se pre neki dan, malo mu je neobično što nisam tu ali je bio pogodak i za njega i za klub što smo uspeli sve da uradimo i da on dođe".
"Bambi" sada ima obaveza i u klubu Proleter iz Zrenjanina, koji vodi zajedno sa bratom i još nekoliko ljudi koji su mu bliski.
"Privlači me uloga trenera i moguće je da ću se jednog dana baviti time."
Neizvesno je koliko će još igrati ali je dobra vest da momak koji će za dve sedmice napuniti 33 godine želi da ostane u fudbalu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.