Izvor: MozzartSport.com, 23.Maj.2020, 09:24

Bajernu prošao rok za aktiviranje Kutinjove klauzule, Čelsi ima zicer, Njukasl čeka šeikove milione

I dalje se nemački šampion prvi pita, mada su šanse da se nešto promeni skoro ravne nuli

Nije tajna da Bajern nema u planu da aktivira opciju kupovine Filipea Kutinja posle završene pozajmice, ali sada je definitivno – Brazilac može da bira novu sredinu.

Generalni direktor i legendarni fudbaler Bajerna Karl Hajnc Rumenige otkrio je da je rok za otkup Kutinjovog ugovora po ceni od 120.000.000 evra istekla i da je sada pitanje njegove dalje budućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << potpuno otvoreno. I pored toga što je otkrio, Rumenige ne zatvara u potpunosti vrata za Kutinja. Samo, prethodni aranžman nije opcija.

“Ta opcija istekla je i sigurno je nećemo iskoristiti. Sada nam je cilj da kompletiramo planove za narednu sezonu i videćemo da li će Kutinjo i dalje imati neku ulogu u našem timu ili ne“, izjavio je Rumenige.

Barsina poslednja šansa za Kutinja – saudijski milioni i Njukasl

Bajern je Barseloni na ime pozajmice prošlog leta platio 8.500.000 evra, ali brazilski vezista nikako nije uspevao da pruža dobra izdanja u kontinuitetu, što će ga de fakto koštati trajnog angažmana u redovima nemačkog velikana. Bajern je, logično, propustio šansu da aktivira otkupnu klauzulu pošto i dalje vlada kriza zbog pandemije virusa korona i odgovorni u klubu nemaju nameru da se previše razmeću novcem. Osim toga, u Bajernovim planovima je kupovina tek oporavljenog Leroja Sanea, za koga će Siti verovatno zaraditi sumu iznad 80.000.000 evra. Kutinjo bi mogaoda se nađe u Bajernovim planovima samo pod uslovom da Barselona pristane na drastično smanjenje traženog obeštećenja.

Kutinjove opcije su u ovom momentu sužene. Povratak u Premijer ligu deluje najrealnije, mada i dalje se negde vrti priča da će Barselona još jednom pokušati da namami PSŽ da pusti Nejmara u zamenu za 160.000.000 evra plaćenog vezistu i određenu sumu novca ili Usmana Dembelea u paketu.

Čelsi se na Ostrvu pominje kao najozbiljniji kupac, pošto je Frenku Lampardu potrebno osveženje na levom boku, mada su u konkurenciji navodno još Njukasl, koga treba da preuzme prebogati arapksi šeik Muhamed bin Salman, te Arsenal i Everton.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.