Bajernova velika kocka! Komana vraća u Juve zbog najboljeg driblera Francuske (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Mar.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajernova velika kocka! Komana vraća u Juve zbog najboljeg driblera Francuske (VIDEO)

To što je kao klinac igrao i futsal sigurno je pomoglo Usmanu Dembeleu da zavredi poređenja sa Ronaldom ili Nejmarom

Mančester Siti je pokušao da ga ukrade još dok je igrao za mladi tim Rena. Benfika je nudila 3.000.000 evra, ali je odbijena. Nisu uspeli ni pokušaji Žerara Ulijea da ga namami u Red Bul Salcburg. Ali bio je to samo početak lova na Usmana Dembelea, a prava stvar počela je tek kada je 18-godišnji supertalenat počeo da maltretira čuvare i na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << seniorskoj sceni. Siti je i dalje zainteresovan, ali nije sam. Tu su i Juventus i Monako, u ime Barselone derbi Bretanje sa Nantom pratio je i čuveni Roberto Fernandez.  Imao je i šta da vidi. Dembele je postigao het-trik. Ali ni Bajern nije sedeo skrštenih ruku, pa nekoliko vodećih evropskih medija piše da je dolazak Renovo zlatne koke u Minhenu već gotova stvar.

Informaciju je prvi plasirao BeIN Sports, koji navodi da će Dembele sledeće sezone ostati u Renu da kao pozajmljen igrač sakuplja minute, jer mu je još rano za Bajern. BeIN dalje navodi da će se dolazak Dembela odraziti i na stutus Kingslija Komana, koji će uprkos želji da karijeru nastavi na Alijanc areni navodno biti vraćen Juventusu iz kog je stigao na dvogodišnju pozajmicu sa opcijom da Bajern otkupi njegov ugovor za, kako se spekuliše, 20.000.000 evra.

Za one koji nisu baš najverniji ljubitelji Lige 1, Usman Dembele je odavno promovisan u jednog od najvećih talenata francuskog fudbala s tim da ga odavno prate i priče o neobuzdanom temperamentu. Poslednji put je isplivao na površinu kada je prošle godine odbijao da potpiše profesionalni ugovor sa Renom zbog čega je uprava kluba zamolila novog direktora Mikaela Silvestrea da reaguje, a on je to sjajno obavio pa je Dembele parafirao sporazum na tri godine.

"Rizikovaću i reći da je Dembele kalibar za Zlatnu loptu. Gledao sam Kristijana Ronalda u istom uzrastu u Mančester junajtedu i Usman ima neke karakteristike koje me podsećaju na mladog Portugalca", hvalio je Silvestre.

Sam Dembele kaže da mu je jedini uzor Nejmar što i ne čudi s obzirom na to da najviše voli da nepredvidivim driblinzima protivnika napraki na budalu. Doduše, zameraju mu da nekada previše solira, da je pomalo sebičan. Ali ove sezone već deset golova i pet asistencija na 19 prvenstvenih utakmica za prvi tim Rena. Sve se zaboravi uz takav učinak. Precizni statističari izračunali su da je u tih 1.371 minut na terenu izveo 61 uspešan dribling, 22 više od bilo kod drugog igrača u šampionatu Francuske.

Taj meč protiv Nanta ostaće u posebno lepo uspomeni navijačima Rena. Prvi je Renov strelac het-trika u derbiju sa Nanatom, prvi strelac het-trika u Renu još od 2008. godine. Mlađi igrač od njega nije postigao tri gola na jednoj utakmici još otkako je Žeremi Menez to učinio protiv Sošoa 2005. Nije ni čudo što su pri rezultatu 0:4 na poluvremenu pristalice Nanata počele da beže sa stadiona. Spiker je sa razglasa morao da poziva navijače da se vrate u autobusu što je izazvalo delirijum domaće publike.

Dembele se, inače, kao dečak okušao i u futsalu, a i tamo je odskakao savršenom tehnikom. U Renu je igrao kao levo i desno krilo - jer kažu da je teško uopšte oceniti koja mu je noga jača - da bi ga Rolan Kurbis probao i na mestu klasične desetke.

Obećava.



(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.