Bajern ubedljiv protiv Dizeldorfa, poraz Menhengladbaha

Izvor: RTS, 23.Nov.2019, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern ubedljiv protiv Dizeldorfa, poraz Menhengladbaha

Fudbaleri Bajerna savladali su Dizeldorf sa 4:0. Vodeći Menhengladbah poražen je od Union Berlina sa 2:0. Pobede Šalkea i Volfsburga.
Bajern je iskoristio kiks Menhengladbaha i prišao na samo bod zaostatka za liderom prvenstva. Bavarci su pitanje pobednika rešili već u prvom poluvremenu kada su postigli tri gola, u nastvku samo su overili pobedu.

Bavarci su poveli u 11. minutu. Kimih je uputio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << centaršut sa desne strane, Pavard se odlično snašao na prvoj stativi i matirao golmana.
Grešku golmana Dizeldorfa igrači Bajerna su pretvorili u kontru. Gnabri je uputio povratnu loptu ona dolazi do Tolisoa koji preciznim udarcem pronalazi put lopti do mreže. Igrao se 27. minut.
U 34. minutu na semaforu je pisalo 0:3. Napad Bajerna, posle nabačene lopte sa desne strane Miler je bio izblokiran u petercu, ipak uspeva da vrati loptu do Gnabrija koji snažnim udarcem pogađa mrežu protivnika.
Poslednji gol na meču postignut je u 70. minutu. Brza kontra Bajerna, lopta je došla do Levandovskog na levoj strani. Uleteo je u kazneni prostor, i sa ivice gol-aut linije uputio je loptu prema golu. Na samoj gol liniji stigla je do Kutinja, koji je prosledio u mrežu.
Union Berlin je na svom terenu uspeo da savlada Borusiju iz Menhengladbaha. Domaćin je poveo u 17. minutu. Fantastičan centaršut Ingvartsena Ujah pretvara u pogodak, preciznim udarcem glavom sa oko pet metara.
Union Berlin je overio pobedu u drugoj minuti nadoknade vremena. Domaćin je presekao napad Menhengladbaha, lopta na levoj strani dolazi do Riersona, koji šutira, golman je uspeo da zahvati loptu ali ona se odbija do Andersona koji je glavom ubacuje u mrežu.
12. kola Bundes lige:
Petak:
Dortmund - Paderborg 3:3
Subota:
Leverkuzen - Frajburg 1:1
Ajntraht - Volfsburg 0:2
Fortuna - Bajern 0:4
Union Berlin - Menhengladbah 0:2
Verder - Šalke 1:2
Lajpcig - Keln 18.30
Nedelja:
Augsburg - Herta
Hofenhajm - Majnc
Tabela:
Menhengladbah 25, Bajern 24, Frajburg 22, Šalke 22, Lajpcig (-1) 21, Dortmund 20, Hofenhajm (-1) 20, Volfsburg 20, Leverkuzen 19, Ajntraht 17, Union Berlin 16, Herta (-1) 11, Fortuna 11, Verder 11, Augsburg (-1) 10, Majnc (-1) 9, Keln (-1) 7, Paderborg 5.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajern surov pred Beograd, "srpski" Ajntraht razočarao

Izvor: B92, 24.Nov.2019, 01:13

Bavarci su odigrali odličan meč i pitanje pobednika rešili u prvom poluvremenu, u duelu koji poslednji pred duel Lige šampione u Beogradu protiv Crvene zvezde...Prvi gol na meču postigao je Benžamin Pavar u 11. minutu, na 2:0 povisio je Kristijan Toliso u 27, a strelac trećeg pogotka je bio Serž...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.