Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2021, 00:25

Bajern ubacio 20 poena za poluvreme i doživeo debakl u Mediolanum forumu

Asvel iznenadio Valensiju kod kuće i pored odlične partije Nikole Kalinića

Utakmicama u Milanu i Vilerbanu spuštena je zavesa na današnji program u okviru 21. kola Evrolige. Olimpija je u svojoj dvorani održala lekciju ekipi Andree Trinkijerija (75:51), dok je Asvel upisao sedmu pobedu u sezoni, na svom parketu bio je bolji od Valensije (90:77).

Neverovatno je da su košarkaši Bajerna u Milanu ubacili tek 20 poena za poluvreme (po deset >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u prva dva kvartala), pa je sasvim jasno zašto su doživeli deveti poraz ove sezone (12 pobeda). Sve je praktično bilo jasno u Mediolanum forumu posle prvog poluvremena, Olimpija je na veliki odmor otišla sa 22 poena prednosti, te je bez većih problema došla do 13. pobede u sezoni.

Bajern je u prvoj četvrtini šutirao 4/15 iz igre, da bi puleni bivšeg trenera Partizana do poluvremena šutnuli još osam puta (mrežica se tresla u samo dva navrata). Ekipa Etorea Mesine je sa druge strane imala daleko bolju selekciju šuta, u odbrani je odradila sjajan posao i stekla kapitalnu prednost već u za 20 minuta košarke u svojoj dvorani.

Pokušao je Bajern da se vrati kroz unutrašnju igru, Trinkijeri je promenio pristup pa su njegovi puleni šutnuli samo jednu trojku u trećem periodu i dve u četvrtom (neprecizno), ali nije urodilo plodom. Bavarci su u Milanu pogodili samo dve trojke za 40 minuta (2/12). Košmarno veče za sastav iz Minhena.

Ćaćo Rodrigez je sa 14 poena predvodi pobednički sastav, pratili su ga Kevin Panter sa 12, Rikardo Moraskini sa 11 i Zek Ledej sa deset poena (osam skokova). Kod Bajerna je jedini dvocifren bio Džejlen Rejnolds sa 12 postignutih poena. Vladimir Lučić je za 20 minuta na terenu promašio dva šuta za dva i jedan za tri poena, uhvatio je tri skoka.

Potpuno drugačiji meč odigran je u Vilerbanu, Asvel je slavio zahvaljujući odličnoj igri u odlučujućem periodu, u meču u kojem je viđen čak 41 poen više nego u Italiji. Na kraju je četa Ti Džej Parkera došla do sedmog trijumfa ove sezone (14 poraza), nanevši ekipi Valensije deseti poraz (11 pobeda).

U prvom kvartalu je bilo tvrdo, prvi deo deonice pripao je gostima, ali se Asvel na vreme aktivirao, pa se na odmor otišli sa nerešenim rezultatom. U drugoj četvrtini je domaćin nastavio sa dobrom igrom, serijom 12:3 sredinom kvartala stigao je i do viška od sedam poena, ali je Valensija uzvratila preko Kalinića i Vilijamsa, pa je na odmor otišla sa šest poena minusa.

U trećem periodu stižu Narandžasti i do preokreta, ali je Asvel imao spreman odgovor, pa je naposlednju pauzu otišao sa sedam poena prednosti. Sredinom četvrtog kvartala francuska ekipa stiže i do maksimalnih plus 19, pa je sve postalo jasno u predgrađu Liona.

Vilijam Hauard je sa 17 poena bio najefikasniji u pobedničkom sastavu, pratili su ga Jabusele sa 12 poena, kao i Dejvid Lajti i Derik Volton sa po 10. U Valensiji se istakao Nikola Kalinić, srpski košarkaš je ubacio 18 poena uz tri asistencije i dva skoka, za indeks 19. Problem je bio što ga je ispratio samo Derik Vilijams sa 11 poena.

EVROLIGA - 21. KOLO

Četvrtak

Zenit - Efes 85:78

/Tomas 14 - Micić 23/

Panatinaikos - Himki

/Mitoglu 29, Nedović 21 - Miki 25, Jović 9/

Makabi - Real Madrid

/Dorsi 30 - Tompkins 20/

Olimpija - Bajern 75:51

/Rodirgez 14 - Rejnolds 12/

Asvel - Valensija 90:77

/Hauard 17 - Kalinić 18/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.