Izvor: MozzartSport.com, 25.Sep.2021, 09:52

Bajern gazi, rekordi padaju: Miler obišao Rumenigea na večnoj listi strelaca, ispred su samo Leva i Gerd

Ofanzivac Bavaraca na "koti 218"

Mašinerija Julijana Nagelsmana melje redom, od streljačkog voda Bavaraca drhti čitava Nemačka, a i Evropa. Ako se neko posle remija sa Menhengladbahom na otvaranju Bundeslige i ponadao da minhenski Bajern neće biti superioran – brzo je razuveren. Mreže bundesligaša dupke pune, Barselona posramljena na međunarodnoj sceni, osvojen Superkup… Bajern gazi na svim frontovima, napadači nemilosrdno tresu mreže.

Kako su se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << neki proveli i kako će se provoditi kada udare tim iz Zebener štrasea, Grojter Firt mirne duše može reći da je sjajno prošao. Bavarci nisu ponizili Detelinare (3:1), kao što je to bio slučaj sa Bohumom (7:0). I ni po čemu sinoćnji duel ne bi bio poseban da Tomas Miler nije izbio na treće mesto klupske večne liste strelaca.

Otvorio je ofanzivac Bavaraca domaćina jednim njegovim klasičnim golom. Kroz čitavu karijeru Tomas Miler je konstantna pretnja po rivale, uvek na pravom mestu i majstor „malih golova“. Ne po važnosti, već po spektakularnosti. Ovaj protiv Grojter Firta vinuo ga je na treće mesto večne liste strelaca Bajerna.

Stigao je Tomas Miler do cifre od 218. golova u dresu omiljenog kluba u zvaničnim utakmicama. Preskočio je Karla-Hajnca Rumenigea 32-godišnjak koji je od malih dana u klubu iz Bavarske. Klubu u kojem će po svemu sudeći provesti celu karijeru. Jedna od retkih romantičnih priča u eri modernog fudbala, kada se privrženost jednom klubu izgubila. Kada su je pojele basnoslovne brojke evropskih novčanica i petro-dolari.

Debitovao je Tomas Miler za minhenski Bajern sada već davne sezone 2008/2009… Utkao se u sve uspehe Bavaraca i danas su na večnoj listi strelaca ispred Tomasa Milera samo njegov saigrač Robert Levandovski sa 305 golova i neprikosnoveni Gerd Miler sa 523.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.