Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2021, 18:33

Bajern dobio strašan motiv pred Klasiker - RB Lajpcig izbio na prvo mesto (VIDEO)

Novi poraz Menhengladbaha...

Mali je Švarcvald za moćni Lajpcig! Četa Julijana Nagelsmana protutnjala je Frajburgom, upisala šestu pobedu u nizu i uoči Der Klaskera nabila veliki pritisak minhenskom Bajernu. Bikovi su konačno uspeli da skinu s trona aktuelnog šampiona i mada imaju samo bod više - i mada će se Bavarci vratiti na čelo ukoliko dobiju Dortmund - ova situacija za njih će sigurno predstavljati ogroman podstrek u finišu prvenstva. Pritom, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << valja podsetiti da Lajpcig početkom idućeg meseca dočekuje Bajern i u direktnom okršaju ima priliku da sruši imperiju.

Frajburg je poznat kao autsajder koji ume da "ugrize" favorita. Često su podno Švarcalda padali veliki timovi, međutim danas momci Kristijana Štrajha nisu imali ni promil šanse. Silno motivisani mogućnošću da preuzmu prvo mesto fudbaleri Lajpciga odigrali su gotovo besprekorno. Puno im je značio pogodak Kristofera Enkunkua u smiraj prvog dela (41. minut), a posle toga u nastavku sve je išlo kao po loju.

Probuđeni Aleksander Serlot pogodio je za 0:2 u 64. minutu, da bi nešto kasnije pripremio pogodak rezervisti Emilu Forsbergu, čime je stavljena tačka na ovaj duel.

Za 90 minuta igre Frajburg je uputio jedan jedini udarac ka golu rivala. S druge strane Florijan Miler kao na strelištu. Zujalo je sa svih strana. Smo udaraca u okvir gola gosti su uputili okruglo deset.

Uskoro opširnije...

BUNDESLIGA - 24. KOLO

Petak

Šalke - Majnc 0:0

Subota

Ajntraht - Štutgart 1:1 (0:0)

/Kostić 69 - Kalajdžić 68/

Frajburg - RB Lajpcig 0:3 (0:1)

/Enkunku 41, Serlot 64, Forsberg 79/

Herta - Augzburg 2:1 (0:1)

/Pjontek 62, Lukebakio 89pen - Beneš 2/

Hofenhajm - Volfzburg 2:1 (2:1)

/Baumgartner 8, Kramarić 41 - Veghorst 23/

Menhengladbah - Leverkuzen 0:1 (0:0)

/Šik 77/

18.30: (1,70) Bajern (4,10) Dortmund (4,60)

Nedelja

15.30: (2,80) Keln (3,00) Verder (2,75)

18.00: (3,50) Bilefeld (3,20) Union Berlin (2,20)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.