Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2020, 22:07

Bajatović: Vošin dug bio 8.700.000, za dve i po godine uloženo 14.000.00! Za novi stadion ide još 25.000.000

Prvi operativac Vojvodine u intervjuu za Sportski žurnal kaže da je na “Karađorđu“ zatekao trulež, ali obećava bolje sutra

Rezervisano mesto u Evropi i šansa da se podizanjem pehara u Kupu Srbije sipa šlag na tortu. U Novom Sadu posle nekoliko godina slobodnog pada konačno sa optimizmom gledaju na fudbalsku budućnost. Generalni direktor kluba Dušan Bajatović u intervjuu za Sportski žurnal uverava da je to samo početak i da će Vojvodina nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da raste i u narednim mesecima.

Ali prvo o tome kakvu je situaciju zatekao na “Karađorđu“.

Opšti trulež. U svakom pogledu je bilo tako: finansijskom, organizacionom, kadrovskom... Klub je bio na rupu raspadanja. Prema prvim analizama dug je te 2017. godine iznosio 3.000.000 evra. Međutim, ubrzo dubinska stručna reivizija poslovanja nagovestila je da je minus znatno veći i da tačni iznosi 8.700.000 evra. I još, sa osnovanom prognozom da to nije sve, odnosno da je dug Vojvodine sigurno veći“, kaže Bajatović za Žurnal.

U međuvremenu se, uverava prvi čovek Srbijagasa, situacija okrenula za 180 stepeni.

Za dve i po godine od Srbijagasa, zatim od pomoći prijatelja i prihoda od transfera, za saniranje dugova i dnevno finansiranje aktivnosti Vojvodine uloženo je 14.000.000 evra. S obzirom na okolnosti u kojima smo delovali to je zaista ogromna injekcija“.

Još veća tek treba da usledi prema Bajatovićevim rečima.

Srbijagas je platio 500.00 evra za izradu projekta novog stadiona. Predviđeno je da on bude na istom mestu gde je i sada, sa kapacitetom od 16.800 mesta i cenom od 25.000.000 vra. Ostalo je da deo sredstava obezbedi država i da grad osigura ispunjenje urbanističkih uslova. Početak gradnje planira se na jesen, a u međuvremenu treba da se reši gde će Vojvodina igrati evropske utakmice“, ističe Bajatović u intervjuu za Sportski žurnal.

Poseban deo odvojio je za transfere. Ne krije da je u Novom Sadu bila praksa da svi zarađuju na prodaji Vošinih igrača. Svi osim Voše. Zato će ubuduće svaki transfer morati da analizira uprava pre no što se bilo šta i potpiše.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.