Izvor: MozzartSport.com, 14.Jul.2020, 14:15

BUONGIORNO ITALIA: Đuričić za Korijere kaže da je Sasuolu inspiracija Barsa, a da je Srbija jača od Norveške

Pobeda Intera i povratak na drugo mesto na tabeli Nerazura je glavna priča u italijanskim medijima zajedno sa najavom produžetka ugovora Dibale sa Juventusom i oprečnim pričama o budućnosti Imobilea

 ( Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

 Pobeda Intera i povratak na drugo mesto na tabeli Nerazura je glavna priča u italijanskim medijima zajedno sa najavom produžetka ugovora Paula Dibale sa Juventusom i oprečnim pričama o budućnosti Čira Imobilea. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Korijere obajvljuje veliki intervju sa našim Filipom Đuričićem a Tutosport stav Fabija Kapela koji se ujedinio sa Maldinijem, Bobanom i Ibrahimovićem u kritici odluke Milana da angažuje Ralfa Rangnika. Takođe se piše da Roma želi da udomi Džeka u Intert, Undera u Napoli i tako obezbedi uslove da angažuje Milika.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

 “Lautaro servirao drugo mesto”, stavlja Gazeta u prvi plan doprinos Lautara Martineza (gol i asistencija) pobedi Intera nad Torinom s kojom su se Nerazuri vratili na drugo mesto na tabeli. U podnaslovu se kaže da su Martinez i Sančez odigrali lepu predstavau posle vodeđeg gola Belotija za Torino i da je zahvaljujući njim preokrenut rezultat. List citira na naslovnici i Konteov izjavu sa ukusom polemike: “Ovde sam došao zbog trogodišnjeg projekta, ali nemam nameru da ostane ako neko misli da sam višak…”. Iz izjava Kontea se zaključuje i da između njega i Eriksena nešto ne štima, odnosno da Konte preko Danca šalje znak da ne toleriše dovođenje igrača koje on eksplicitno nije tražio. Na unutrašnjim stranama se podvlači i Handanovićev nesvakidašnji kiks koji je bukvalno poklonio vođstvo Granatama kao i odlična partija Aleksisa Sančeza koji je bio ubedljivo najbolji pojedinac u redovima milanskog kluba.

Gazeta je igru Saše Lukića, ušao u drugom poluvremenu umesto Meitea, ocenila kao gotovo zadovoljavajuću:” Saša je kao svaki pouzdani i disciplinovani vojnik odradio svoj posao pokušavajući da podigne ritam i težište igra Torina, ali je već bilo kasno za preokret rezultata”.

“Pioli i Gasperini, nepobedivi”, analizira Gazeta hod Milana i Atalante, jedina dva tima koji nisu osetili ukus poraza od nastavka sezone. “Iako Milan više ne gubi budućnost ostaje Rangnikova. Atalanta čuda na svom putu ima Brešu u derbiju bola”, aludira Gazeta na činjenicu da su Bergamo i Breša, dva grada koji su platili najveću cenu, u ljudskim životima, pandemije koronavirusa.

U tekstu se hvali profesionalnost Stefana Piolija koji predano i pošteno radi svoj posao i pored spoznaje da će za tri nedelje biti bez posla. S druge strane se podseća da bi Atalanta i matematički mogla da obezbedi večeras učešće u Ligi šampiona pobedom nad Brešom, pet kola pre kraja prvenstva.

“Džeko može da ode za 15 miliona. Roma u napadu: ideja Milik”, izveštava Gazeta da bi Roma vrlo rado dala kapitena reprezentacije BiH, ali da želi i da zaradi. Početna cena za 34-ogodišnjeg centarfora je 15 miliona evra, cifra koju u Italiji niko nije spreman da plati imajući u vidu Džekovu platu od 7.500.000 evra. Tako da će Roma morati da smanje svoje apetite ako želi da se reši Bošnjaka. Prva želja Đalorosih, u slučaju odlaska Edina, je Arkadijuš Milik. U posao oko Poljaka bi mogao da bude ubačene Under, koji se sviđa Rinu Gatuzu, uz odgovarajuću doplatu.

“Imobile ima mučninu koja se proširila i na porodicu”, naslov je teksta u kome se izlazi sa pretpostavkom da bi centarfor Lacija mogao da napusti klub ovog leta. Verovalo se da bi Imobile mogao da završi karijeru u Formelu, ali su se odnosi drastično pokvarili u poslednjih par nedelja, toliko da Čiro ozbiljno razmišlja da prihvati ponudu Njukasla i preseli se u Premijer ligu, naravno pod uslovom das e Englezi doogore sa Lotitom oko cene transfera.

 CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik je posvetio čitavu stranu Filipu Đuričiću u današnjem izdanju. “Juve možemo da te zaustavimo”, poručio je sprski fudbaler. Filip je rekao da njegov Sasuolo zaslužuje plasman u Evropu i da on želi da ostane u Emiliji jer mu je u aktuelnom klubu odlično i da veruje da može još više da napeduje sa trenerom Robertom De Zerbijem. “Tajna našeg uspeha i lepe igre je naš trener De Zerbi. Nama je Barselona inspiracija, po stilu igre ličimo na Atalantu ali je činjenica da smo mi kreirali naš identitet, naš sti ligre”, rekao je Filip i dodao da je on postao smireniji, racionalniji i lucidniji i da se rezultati tih promena vide na terenu. Đuričić je pričao i o reprezentativnim ambicijama: “Žarko sam želeo da se vratim u nacionalnu selekciju i sanjam da igram Evropsko prvenstvo. Neće biti lako protiv Norveške u baražu ali mi imamo jači tim i možemo da pobedimo”.

“Ćiro prodrmao Lacio”, prenosi Korijere obećanje Imobilea da će se Nebeskoplavi brzo vratiti na kolosek pobeda i da će se zajedno sa navijačima veseliti povratku u Ligu šampiona posle 12 godina. Korijere piše i da je u Formelu juče ponovo bio predsednik Klaudio Lotito i da je imao sastanak sa fudbalerima kao i da je vrlo moguće da i pre puta u Udine, predsednik rimskog kluba “postroji” svoje fudbalere. List piše i da Lejva rizikuje da preskoči celu završnicu sezone jer ima problema sa operisanim kolenom. Štaviše, možda će Brazilac morati na novu intervenciju u avgustu.

“Roma cilja Milika”, i Korijere tvrdi da je Poljak prvi izbor Đalorosih u slučaju odlaska Džeka. Čelnici Rome pokušavju da iskoriste Undera da bi stigli od Milika kao i da “guraju” Džeka u Inter kako bi se oslobodili velikog bremena Edinove plate koja na godišnjem nivou košta klub oko 15.000.000 evra. Ipak, u tekstu se precizira da su to želje Rome ali da je realnost malo drugačija: iz Intera nisu stigli signali o interesovanju za Džeka a Milik ima nekoliko ponuda iz Italije i inostranstva. Dobra vest za Romu je povratak u tim Mhitarjana i Kristantea koji su preskočili meč sa Brešom zbog kartona. List iznosi podatak da je Mhitarjan na 12 utakmica u kojima je bio stater u ovoj sezoni uvek postigao gol ili poslužio asistenciju: osam golova i četiri asistencije.

“Napolijev plan B su Jović i Morales”, tvrdi Korijere da će klub Aurelija De Laurentisa u slučaju da se izjalovi transfer Osihmena, ponovo uključiti reflektore na Luku Jovića i Alfreda Moralesa.

 TUTTOSPORT

 “Dibala 2025”, najavljuje torinski dnevnik da smo veoma blizu potpisivanja novog ugovora Juventusa sa Argentincom. U podnaslovu se podvlači da će Dibala imati godišnju platu od 10 miliona evra, kao i da će imati veoma važnu ulogu kao prepoznatljivi brend Juventusa . List piše i da je Juve postigao džentlmenski dogovor sa Iguainom koji predviđa maksimalno angažovanje Pipite do kraja prvenstva i u Ligi šampiona a da će onda klub biti totalno kooperativan u pronalaženju rešenja za nastavak karijere Iguaina, u Juventusu ili u nekom drugom klubu. Tutosport najavljuje i povrtak Miralema Pjanića, koji se oporavio od lakše povrede, za meč sa Sasuolom.

“Toro, bio je penal”, diže veliku prašinu Tutosport oko navodnog igranja rukom Bastonija u šesnaestercu Intera pri rezultatu 1-0 za Torino. U podnaslovu list ide i dalje definišući kao skandalozan previd sudije Mase koji je olakšao posao Interu da preokrene rezultat u drugom poluvremenu. Na unutrašnjim stranama se prenose reči trenera Granta Longa koji nije želeo da se krije iza bilo kakvog alibija: “Napravili smo previše grešaka, poraz je zalužen i rezultat je našeg kvaliteta”.

 “Marota blindirao Kontea: Ostaje ovde”, prenosi Tutosport izjavu generalnog direktora Intera koji je želeo da precizira da Inter nastavlja sa realizacijom svog plana i da je Konte, apsolutno, njegov noseći stub.

“Boginja s mislima na Ligu šampiona”, najvaljuje Tutosport da večerasa Atalanta protiv Breše može da obezbedi definitivno, 20 dana pre kraja prvenstva, plasman za sledeće izdanje Lige šampiona i da počne sa pripremama za završnicu ovogodišnje u avgustu. U tom kontekstu, Gasperini je najavio da će na teren poslati najbolji tim, a ne rezerve.

“I Kapelo je protiv Rangnika”, prenosi Tutosport da je i bivši trener Rosonera, posle Maldinija, Bobana i Ibrahimovića, javno izneo negativno mišljenje o angažovanju nemačkog stručnjaka. “Rangnik nije uradio ništa tako veliko u Nemačkoj, bolje je nastaviti sa Piolijem”, zapazio je Kapelo.

 Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.