BUNDES: Loša odbrana bolja od najgoreg napada

Izvor: Mondo, 23.Nov.2018, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUNDES: Loša odbrana bolja od najgoreg napada

Leverkuzen se uprkos brojnim šansama namučio da savlada poslednjeplasirani Štutgart.

Foto: Guliver/Getty images/Maja Hitij

Druga najslabija odbrana Bundeslige je izdržala protiv najgoreg napada.

Bajer je bio bolji rival tokom čitavog susreta, ipak u završnici nije uspevao da pronađe pravi potez. Kevin Foland je, čak, šutirao preko gola sa samo jednog metra udaljenosti, ali je u 76. i 83. minutu pronašao mirnoću koja je većim delom susreta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nedostajala njemu i njegovim saigračima.

Na "Bajareni":

BAJER LEVERKUZEN - ŠTUTGART 2:0 (0:0).

Domaći navijači su iz svojih sedišta skočili sredinom prvog dela kada je Emilijano Insua, koji se u tim vratio nakon suspenzije zbog crvenog kartona pre dva kola, u duelu sa Julijanom Brandtom loptu zaustavio rukom na ivici šesnaesterca.

Sudija je "poslušao" domaće navijače i pokazao na belu tačku, ali je na asistenciju VAR-a, ipak, opravdano, dosudio slobodan udarac za domaćine.

U nastavku, Kaj Haverec je fantastičnom loptom pronašao TIna Jedvaja koji je iz peterca, ometen istrčavanjem Rona Roberta Cijelera, šutirao preko gola.

"Aspirindžije" su nastavile sa promašajima, a prednjačio je najistureniji - Kevin Foland.

Povremeni reprezentativac Nemačke je prizemni centaršut Karima Belarabija sa samo jednog metra umesto u praznu mrežu poslao preko gola.

Ipak, trud i želja odličnog napadača nagrađeni su u završnicu susreta.

Prvo je u skoku nadvisio Andreasa Beka i glavom sa ivice petrca pogodio dalji ugao, da bi sedam minuta kasnije na povratnu loptu Lukasa Alarija sjajnim udarcem iz kolena rešio sve dileme oko pobednika.

Zanimljivo, legendarni Mario Gomez je u karijeri protiv Leverkuzena postigao čak 12 golova, dva het-trika, ali večeras nije imao nijednu ozbiljniju priliku da ugrozi Lukasa Hradecku.

Leverkuzen se sa ova tri boda, barem do subote, popeo na deseto mesto Bundeslige, dok je Štutgart ostao na dnu tabele.

Da su tu zasluženo, govori i podatak da su postigli samo osam golova, a sa ova dva večeras primili čak 25. U obe kategorije su najgori u ligi. Odmah iza njih su Leverkuzen i Nirnberg sa po 24 primljena gola.

BUNDESLIGA, 12. KOLO:

Leverkuzen - Štutgart 2:0 (0:0)

/Foland 76, 83/

u subotu

Augzburg - Frankfurt (15.30)

Bajern - Fortuna

Herta - Hofenhajm

Majnc - Dortmund

Volfsburg - RB Lajpcig

Šalke - Nirnberg (18.30)

u nedjelju

Frajburg - Verder (15.30)

Menhengladbah - Hanover (18.00)

TABELA: Borusija Dortmund 27, Borusija Menhengladbah 23, RB Lajpcig 22, Ajntraht 20, Bajern Minhen 20, Hofenhajm 19, Verder 17, Herta 16, Majnc 15, Bajer Leverkuzen 14 (+1), Augzburg 13, Frajburg 13, Volfsburg 12, Šalke 10, Nirnberg 10, Hanover 9, Fortuna 8, Štutgart 8 (+1).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.