BRITANSKI PORTAL SE PITA: Može li Zvezda ponovo da osvoji svet?

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021, 11:45

BRITANSKI PORTAL SE PITA: Može li Zvezda ponovo da osvoji svet?

Zanimljiva tema engleskog novinara.

Ovog vikenda je na britanskom portalu inews.co.uk osvanuo izuzetno interesantan tekst koji govori upravo o beogradskoj Crvenoj zvezdi. Autor tog teksta, Britanac Sajmon Hart, bavio se problemom modernog fudbala i temom da li Crvena zvezda može opet da pokori Evropu, odnosno osvoji Ligu šampiona.

Hart je tom prilikom intervjuisao legendu crveno-belih Miodraga Belodedića i direktora Superlige Srbije Darka Ramovša.

Povod >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za taj razgovor sa njima bio je nova najava da će UEFA uskoro da proširi broj učesnika u Ligi šampiona, ali tako da još više prostora dobiju klubovi iz pet najbogatijih liga. Biće to veliki korak ka zatvaranju vrata elitnog takmičenja za ekipe poput Zvezde, koju je Hart nazvao kao "tim sa ponosnom prošlošću, ali premalo penija".

Zvezda je pobedila Partizan, praktično osigurala novu titulu, i danas (15.00) rasterećena gostuje Javoru. Kvota na dvojku je 1,15, a na duplu šansu 1X 5,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Javor - Zvezda.

Britanac je tekst počeo sa izjavom Belodedića na pobedu Zvezde u polufinalu Kupa šampiona protiv Bajerna iz Minhena, pre ravno 30 godina.

- Bilo je to ogromno iznenađenje. Otputovali smo u Minhen i odigrali otvorenu utakmicu. Igrali smo napadači. Imali smo puno samopouzdanja, pošto nismo izgubili nijednu utakmicu. Trener Ljupko Petrović nam je rekao "sa vama ću da pričam samo o defanzivi" Ofanzivno je trebalo samo da igramo svoju igru, sa igračima poput Siniše Mihajlovića, Darka Pančeva, Dejana Savićevića, Vladimira Jugovića i Roberta Prosinečkog to nije bilo teško - prisetio se Belodedić.

Zvezda se te davne 1991. godine popela na 1krov Evrope, a nešto kasnije je postala i svetski šampion. Uspeh koji sa ove pozecije praktično i nemoguće ponoviti.

Potezi UEFA u korist najbogatijih klubova samo umanjuju šanse da neko ko nije iz "liga petice" ikada više osvoji elitno takmičenje.

Autor je takođe podsetio na to da je Zvezda prošle godine opet igrala protiv Bajerna u Ligi šampiona, ali da su Bavarci tada slavili sa nedostižnih 6:0.

- Kažu da je plasman u grupnu fazu Lige šampiona sada uspeh ravan osvajanju iste.

Zvezda je poslednjih godina u ogromnom usponu. Igrala je po dva puta u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope. Međutim, i dalje je jako daleko od toga da iko uopšte pomisli kako bi crveno-beli mogli da budu ravnopravni sa tridesetak najboljih timova u Evropi.

Za kraj teksta, Belodedić se prisetio proslave u Beogradu posle osvajanja Kupa šampiona.

- Kada smo osvojili trofej sa Steauom sve ej bilo zvanično. Bio je to vojni klub, na proslavi su bili generali, ministri i svirao je klavir. Kada je Zvezda postala šampion sve je to ličilo na neku fijestu u Brazilu. Stadion je bio potpuno pun. Svi su pevali, bilo je muzike i ljudi su plesali na terenu - opisao je Belodedić, a autor teksta je zaključio:

- Ispostavilo se da je to bio poslednji ples.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Heorhina Rodrigez, izabranica Kristijana Ronalda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.