BIO JE ŠMEKER I MANGUP: ZA Grobare je bio IKONA,  a SIN mu uradio nešto što se NE PRAŠTA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2018, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIO JE ŠMEKER I MANGUP: ZA Grobare je bio IKONA, a SIN mu uradio nešto što se NE PRAŠTA (FOTO)

Šampion i sanjar velikog srca.

Fudbal je oduvek bio "rabota" umetnika i ljudi nemirnog duha. Nije svako u stanju da bude dribler, majstor i golgeter... Za to se morate roditi. Kada vas navijači vole istom merom već decenijama unazad, onda možete biti sigurni da ste bili genijalac na terenu. Zoran Čava Dimitrijević, sinonim je svakog Partizanovog navijača i simbol crno-bele avangarde koja sija istim sjajem već 70 godina.

DONETA ODLUKA: Zna se da li će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Partizan prodati vezistu (FOTO)

ISTORIJSKE PROMENE: Evo kako će igledati NOVI format Dejvis kupa (FOTO)

Momak sa Bulbuldera, šmeker i beogradski mangup rođen je 28. avgusta 1962. godine. Od malih nogu je zavoleo fudbalsku loptu, ali je njegov put ipak mogao da krene potpuno drugačijim stopama... Čava je pre Partizana prvo otišao na probu u Zvezdu.. Naravno da je legendarni dribler mogao da zaigra za Zvezdu, međutim, svi njegovi prijatelji su bili u Partizanu, tako da je Čava ipak krenuo put Humske. U kući u kojoj je odrastao svi su bili Zvezdaši, ali ga nisu ubedili da zavoli crveno-belu boju...

Zoran S. Dimitrijević Čava, ispovest fudbalera Partizana: Drugovi su mi važniji od fudbala (1983) https://t.co/OuHULDTDsO pic.twitter.com/RIsRl463eb

— Yugopapir (@Yugopapir) February 21, 2017

BORJAN: Uradili smo VELIKU stvar (VIDEO)

Momak vedrog duha koji je čitavog života želeo da uveseljava ljude, u Partizanu je debitovao 1981. godine... Na tom meču crno-bela mašinerija je razmonitrala Velež sa 4:1, a Čava je imao svoj šou odmah na debiju. Zajedno sa Smajićem, Manceom i Vargom je osvojio titulu 1983. godine i najavio novu eru u Partizanu.

Često je bio mnogo vezan za svoj Bulbulder i prijatelje. Sa njima je uživao u životu, ponekad i pretetrivao, zbog čega mu karijera ipak bila siromašnija od predviđene...

NA IZLAZNIM VRATIMA: Stigla MNOGO dobra ponuda za Radonjića

- Ima ih iz mog rodnog kraja, Bulbuldera, sa Čukarice, Dorćola, Konjarnika… iz celog Beograda. Zar zbog fudbala da izgubim mladost- govorio je Dimitrijević.

na današnji dan 2006 preminuo zoran dimitrijević čava @grobaruinat @ pic.twitter.com/Oex2rH9gR0

— GROBAR U INAT SVIMA (@grobaruinat) September 13, 2014

Čava se oženio veoma mlad sa svojom prvom ljubavi Lidijom... Imao je 15 godina kada je stao na ludi kamen.  Bio je iskren i emotivan čovek. Ljubav sa Lidijom mu je donela sina Miloša, koji je mnogo kasnije krenuo drugačijim putem od svog oca...Čava je preminuo mlad sa samo 44. godine. Živeo je kao boem, brzo i punim srcem, a ovaj svet je napustio 2006. godine.

BIVŠI TRENER ŠAMPIONA OTKRIO: Sigurno ću preuzeti srpski klub! (FOTO)

Bio je u Čelsiju, a sada stiže u Radnički (FOTO)

Sin Miloš je svoju karijeru brusio u Francuskoj u Nantu, a onda je usledila bomba 2011. godine! Mali Čava je prešao u Crvenu zvezdu. Delije su ga dočekale sa velikom euforijom, a on im je na terenu ostavio svoje srce. U kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Ventspilsa, gde je Zvezda pregazila Letonce sa 7:0, Čava je pokazao da je talenat nasledio od oca, legendarnog Čave kome je fudbal bio poezija i bajka, kao i život koji je vodio.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.