BIO JE JEDAN OD NAJVEĆIH KOŠARKAŠKIH TALENATA S OVIH PROSTORA: Uzeo je dres sa brojem 7 od ROK LEGENDE, a onda KRENUO njegovim PUTEM (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2021, 08:55

BIO JE JEDAN OD NAJVEĆIH KOŠARKAŠKIH TALENATA S OVIH PROSTORA: Uzeo je dres sa brojem 7 od ROK LEGENDE, a onda KRENUO njegovim PUTEM (VIDEO)

I stekao neviđenu slavu.

Ko zna kakav bi estradni put Mugdima Avdića Hande (58) bio, da se pre pola veka odlučio za sportsku, umesto muzičku karijeru.

Slavni roker ušao je u istoriju roka, sa velikim brojem hitova, ali nas početak njegovog "ulaska među poznate", vraća na košarkaški parket.

Sa samo 17 godina Handa je uzeo "basketaru" u ruke i počeo da trenira u Mladoj Bosni. Sticajem okolnosti, tokom juniorskih dana, nasledio je dres sa brojem 7, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od još jedne rok legende Davorina "Davora" Popovića, a ubrzo zatim postao i član seniorskog tima kluba, koji je promenio naziv u Željezničar (kasnije ponovo vratio ime Bosna).

Henda se sa Mladom Bosnom plasirao u Prvu saveznu ligu, što mu je, ujedno, bio i vrhunac igračke karijere. Tih osam sezona igrajući košarku sa najslavnijim imenima tog vremena (Tolj, Maravić, Vulović...) prepričao je u rečenici kako je "lebdio u skokovima" i da taj period nikada neće zaboraviti.

U smiraj 1977. Mugdim Avdić je "digao ruke" od košarke i posvetio se muzici. I nije pogrešio.

Ostalo je deo istorije, kako su letele godine, ređali su se i hitovi, od "Gde si dušo, gde si rano", "Fali mi noćas moja raja", "Ništa vredno", "Nemoj plakati", "Umoran od snova", "Svetla  moga grada"...

U arhivima je, ipak, zapisano da je Henda uspeo što mnogim sportistima tokom cele karijere ne pođe za rukom. Da uđe u košarkašku elitu. Sa svega 17 godina. A možda se ništa ne bi dogodilo, da mu Davorin Popović nije poklonio čuvenu "sedmicu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.