BILA JE NAJPOŽELJNIJA GLUMICA NA SVETU: Njena SMRT je ostala misterija! Sahranu je organizovao bivši suprug, a nikoga iz HOLIVUDA nije pozvao

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2019, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BILA JE NAJPOŽELJNIJA GLUMICA NA SVETU: Njena SMRT je ostala misterija! Sahranu je organizovao bivši suprug, a nikoga iz HOLIVUDA nije pozvao

I danas je popularna.

Merilin Monro je bila najpoželjnija glumica pedesetih godina prošlog veka. Mitovi o njoj se i danas prepričavaju, a iako se najviše govori o eventualnoj aferi sa Džonom Kendeijem, njena najveće ljubav je bio jedan od najboljih bejzbol igrača svih vremena Džo Di Mađio.

Rođena je kao Norma Džin Mortenson u sirotištu u Los Anđelesu. Gledis Bejker, njena majka, rodila ju je sa dvadeset i šest godina. Prethodno se dva puta udavala i imala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mnogo afera, pa je nepoznato ko je Merilin otac. Kada je imala godinu dana, njena baka Dela, koja je bila duševni bolesnik, pokušala je da je uguši jastukom. Do sedme godine o Merilin se brinula porodica Bolender, ali ona je želela da živi sa majkom. Ubrzo je uvidela da je i njenoj majci potrebno psihijatrijsko lečenje. Od tada stalno se seli po sirotištima i hraniteljskim porodicama.

Zahvaljujući Redžinaldu Deniju, holivudskom glumcu, potpisuje ugovor za modnu agenciju The Blue Book. Ben Loun, lovac na talente, primećuje je 1946. godine i prijavljuje na audiciju za produkcijsku kuću 20th Century Fox. Potpisuje ugovor, menja boju kose i ime.

U filmovima "Sve o Evi" i "Džungla na asfaltu" dobija male uloge zbog kojih je bila zapažena. Prvu glavnu ulogu dobija u filmu Ne trudi se da kucaš. Ubrzo su usledili filmovi: Nijagara, Muškarci više vole plavuše, Kako se udati za milionera, Reka bez povratka, Neki to vole vruće, Autobuska stanica, Majmunska posla i drugi. Scena iz filma Sedam godina vernosti, kada vazduh iz podzemne železnice podiže njenu plišanu haljinu, ušla je u antologiju najboljih filmskih scena. Dobitnica je i tri Zlatna globusa.

Udavala se tri puta. Prvi put udala se sa samo 16. godina za Džejmsa Doertija, ali brak je trajao kratko. Brak sa Džoom di Mađiom, čuvenim bejzbol igračem, trajao je svega osam meseci. Godinu dana nakon razvoda od Džoa, Merilin se udaje za pisca Artura Milera. Udajom za Milera prelazi u judaizam. Razveli su se 1961. godine. Nakon razvoda od Milera, život počinje da joj se raspada, pada u depresiju, kasni na snimanja, gubi uloge.

#Detective 1955 April ITALY #MarilynMonroeJoeDiMaggio on the film set of #MonkeyBusiness #Magazine #журнал #revista #MarilynMonroe #normajeanebaker #normajeane #marilynmonroe #marylinmonroe #мэрилинмонро #Мэрилин #Мерилин #Marilyn #ՄերիլինՄոնրո #MerilinMonro #МэрылінМанро #МерилинМонро #玛丽莲梦露 #메릴린먼로 #მერილინმონრო #ΜέριλινΜονρόε #मर्लिनमुनरो #マリリンモンロー

Објава коју дели My MARILYN ★ Magazine covers (@mymarilyn_magazines) дана 29. Окт 2017. у 9:50 PDT

Čitavog života tražila je malo sreće i ljubavi, a bila je nesrećna i neshvaćena. Pripisuje joj se mnogo afera, kao što su one sa braćom Kenedi. Pored afere sa Džonom Kenedijem, ostaće upamćena i po tome što mu je 1962. pevala rođendansku pesmu.

Pronađena je mrtva 5. avgusta na krevetu sa slušalicom u rukama, pored bočice pilula za spavanje. Njena smrt ostala je misterija. Sumnja se da je izvršila samoubistvo.

Sahranu je organizovao Di Mađio, ali nije pozvao nikog iz Holivuda jer je smatrao da su oni krivi za njenu smrt. Trideset godina nakon smrti, proglašena je za najseksepilniju glumicu svih vremena. Poslednja holivudska diva ostaće upamćena i kao prva žena koja se slikala za naslovnicu magazina Plejboj.

Pogledajte još slika Merilin Monro.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.