BEZ NIKOLE JOKIĆA: Pešić okupio Orlove, počinju pripreme za Evrobasket

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2022, 12:08

BEZ NIKOLE JOKIĆA: Pešić okupio Orlove, počinju pripreme za Evrobasket

Okupljanje u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije danas počinje pripreme za mečeve drugog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke (25. avgusta) i Turske (28. avgusta) i Evropsko prvenstvo početi 1. septembra. Selektor Svetislav Pešić je kao bazu za prvu fazu priprema odabrao Sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Izdvojen od gradske vreve i „strogo kontrolisan” po mišljenju selektora idealan je za deo rada u kom će neki igrači prvi put na terenu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti zajedno.

Pešić će od 1. avgusta računati na sve izabranike, osim na Nikolu Jokića, Alekseja Pokuševskog i Nikolu Jovića, koji, zbog NBA ograničenja, sa državnim timom mogu da rade 30 dana.

Srbiju 13. avgusta očekuje meč sa Crnom Gorom u Beogradu, a onda i još jedna prijateljska utakmica, sa Slovenijom u Ljubljani 17. avgusta.

Potom sledi Superkup u Hamburgu dva dana kasnije (protiv Italije), a onda i duel sa pobednikom meča Nemačka – Češka.

Prvi takmičarski meč, u kvalifikacijama za SP plavi će igrati u Beogradskoj Areni 25. avgusta protiv Grčke, tri dana kasnije u istanbulskoj dvorani Sinan Erdem gostuju Turcima.

Uvodni meč na Evrobasketu Srbija igra 2. septembra protiv Holandije.

BONUS VIDEO: Pogledajte scenu sa veridbe Marka Gobeljića i Katarine Grujić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.