BEN: Najbolja sezona u karijeri! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2019, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEN: Najbolja sezona u karijeri! (VIDEO)

Napadač sa Komora u crveno-belom od prošle zime.

El Fardu Ben je došao u Crvenu zvezdu prošle zime, tako da je već upoznao zime u Beogradu. Ali sada je već malo drugačije. Navikao se na "minus", a uslovi na Kipru i u Turskoj nisu kao u Srbiji.

- Bilo mi je teško kada sam stigao u Zvezdu. Nisam baš navikao na takvo vreme, ali šta da se radi, ja sam profesionalac. Ovo mi je druga zima, tako da sam spremniji za trening i utakmice. Zato smo i došli ovde. Imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dobro je vreme dobar teren i za sada je dobro - rekao je napadač crveno-belih koji je pružao odlične partije.

- Najbolja sezona u karijeri. Za mene su na prvom mestu tim i saigrači. Pomažu mi mnogo i zbog toga sam opušteniji, jer mi svi veruju. To mi je mnogo važno.

Kada je došao, golova glavom nije bilo, ali sada se sve promenilo.

- To je bio moj problem, ali sada na tome radim. Vežbam to na treninzima i nadam se da ću tako i da nastavim. I protiv Ludogoreca sam dao gol glavom. Kada igraš opušten, lakše je i da daješ golove iz različitih situacija i pozicija. Na taj način postajem kompletniji igrač - objasnio je napadač sa Komorskih ostrva, ne želeći da uporedi ovaj tim, sa onim iz prethodne polusezone. Došli su Aleksa Vukanović, Miloš Vulić, Nemanja Milunović i Erik Jirka.

Vašoj reprezentaciji dobro ide? 

- Sada mnogo igrača želi da igra. Pre je postojao problem, jer su igrali na vrhunskom nivou, a Komori su mala država. Sada se promenilo, mi smo dobri, a oni hoće da igraju. Imamo veliku šansu da se plasiramo na Kup afričkih nacija. Ako pobedimo Kamerun, biće istorijski uspeh, plasiraćemo se na KAF. To bi bio prvi put. Trebalo je da budu diskvalifikovani, ali ćemo mi da igramo.

- Imamo nove igrače i treba da se naviknu. Ne mogu da uporedim, videćemo posle nekoliko utakmica. Atmosfera je vrhunska, kao u uvek. Treniramo i svi se trudimo da budemo što spremniji. I ja igram dobro. Osećam se bolje i zbog toga se trudimo. Da budemo spremniji za nastavak šampionata.

Neizbežno pitanje je bilo vezano za ponudu od četiri miliona evra, koja je međutim odbijena.

- To je bilo između klubova. Ako klub kaže ne, znači da ponuda nije bila dovoljno dobra i da žele da me zadrže. Važno mi je jer imamo cilj da osvojimo duplu krunu, da najbolji igrači ostanu za ligu šampiona. Tu sam i srećan sam. Ako žele da me puste to je na njima, a ne na meni.

A nije moglo ni da se preskoči pitanje o Večitom derbiju, odnosno da li može da obeća gol Partizanu.

- Nadam se, pošto ga nisam dao prošle sezone i bio sam pomalo ljut. Prošlu utakmicu nismo odigrali najbolje, ali će sada biti drugačije. Domaćini smo i imamo više šanse za pobedu. Mislim da možemo da pobedimo.

Za kraj, imao je i reči hvale za navijače. Tačnije, uporedio je Delije sa pristalicama Olimpijakosa za koji je takođe igrao.

- I kada igramo protiv manjih imamo njihovu podršku. Ova sezona je bila malo drugačija, jer smo igrali Ligu šampiona. Kada smo izgubili u Parizu sa 6:1. Bili su iza nas. To je nešto više od fudbala. Bili su uz nas uprkos porazu, pošto smo igrali u Ligi šampiona. Najbolji navijači na svetu - zaključio je Ben ili Big Ben kako su ga zvali navijači kluba iz Pireja.

Pogledajte kako je izgledao jučerašnji popodnevni trening, koji je bio priprema za današnji duel sa Rabotničkim (15.00). Ovo će biti pretposlednji test meč u Antaliji. Do sada su upisane tri pobede, protiv Nordhauzena, Austrije i Ludogoreca.

BONUS GALERIJA

Pogledajte i kako izgleda Polina, ćerka legende hokeja Vejna Greckog

Eskimo Kisses ❄️ Glam: @justinlamonte

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 27. Окт 2018. у 1:50 PDT

⁸ ²¹ ¹⁸ @_jeremycohen

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 21. Авг 2018. у 8:16 PDT

Hotter than you Pink 🧜🏼‍♀️

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 2. Јул 2018. у 9:23 PDT

You had me at Aloha 🌺

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 6. Јан 2018. у 8:57 PST

CHI ✈️ NYC

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 17. Сеп 2017. у 1:23 PDT

Fun day on set with @taylormadegolf !! Can't wait to see the commercial ❤️

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 15. Јан 2014. у 4:56 PST



Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 7. Нов 2013. у 8:07 PST

Bahamas 💚

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 5. Сеп 2013. у 4:11 PDT

Im A Put On A Show Kind Of Gurl

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 26. Окт 2012. у 7:56 PDT

🍭

Објава коју дели Paulina Gretzky (@paulinagretzky) дана 27. Авг 2018. у 8:10 PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.