BARAKUDE POTOPILE DELFINE: Hrvatska bolja od Srbije u derbi klasiku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2021, 08:22

BARAKUDE POTOPILE DELFINE: Hrvatska bolja od Srbije u derbi klasiku!

Bolja igra rivala.

Vaterpolo reprezentacija Srbija upisala je drugi poraz na Olimpijskim turnirama u Tokiju. Delfini su poraženi od selekcije Hravtske rezultatom 14:12.

Furiozno su krenuli Hrvati u ovaj meč. Meč su otvorili sa tri gola i poveli sa 0:3. Pogađali su Joković sa dva i Bušlje sa jednim golom.

Nisu uspeli izabranici Dejana Savića da se saberu u odbrani u početnim minutima, veliki problem po strani pravile su "Barakude". Međutim, kada su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Delfini uspeli da malo primire loptu, polaku su počeli da nameću svoj nivo i ritam igre. Prednost Hrvata prvi je umanjio Jakšić.

Dizala se Srbija sve više u odbrani, izticao se i golman Delfina Gojko Pjetlović. U samoj završnici prve deonice igre Filipović je, sekund pre isteka vremena, uspeo da savlada Bijača i smanji prednos Hrvatske na 3:5.

U prvom napadu druge deonice Filipović je ponovo savladao Bijača i najavio preokret u ovom meču. Odigrala je Srbija sjajnu drugu četvrtinu, nismo dozvolili da se "Barakude" odlepe rezultatski. Izjednačili su izabranici Dejana Savića na 8:8.

Usledio je pad u odbrani i Hrvati su za nepun minut uspeli da postignu dva gola i ponovo se odlepe.

Imali su na tri minuta do izabranici Ivice Tucaka predsto od +5, ipak usledila je serija Srbije predvođena Rašovićem i Prlainovićem.

Ipak to nije bilo dovoljno, odbranio je golman Bijač poslednji napad Srbije i tako stavio tačku na ovaj meč.

Hrvatskoj je ovo treča pobeda dok su zabeležili i dva poraza na Olimpijskom turniru. Srbija, sa druge strane, ima dve pobede i dva poraza.

U narednom kolu, srpski Delfini će se boriti sa selekcijom Crne Gore. Taj meč je na program u ponedeljak (02.8) od 7 časova ujutru po srednjeevropskom vremenu.

Detaljniji tok meča Srbija - Hrvatska možete pročitati u nastavku teksta. 

SRBIJA - HRVATSKA 12:14

4/4

3/4

2/4

1/4

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Olga Kalenčug, novinarka ukrajinoskog Šahtjora

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.