Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2020, 14:41

Austrijanci kreću finalom kupa, Salcburg je totalni favorit protiv drugoligaškog autsajdera

Ovo finale će se prenositi u čak 40 zemalja, a prošlogodišnje su prenosile samo austrijske televizije

Vreme je i za fudbal u Austriji!

Stadioni širom Evrope polako otvaraju kapije fudbalerima kad već ne mogu navijaчima, pa je na red došla i Austrija. Sezona se nastavlja finalom nacionalnog kupa između aposlutnog favorita Red Bul Saslcburga i totalnog autsajdera Austrije Lustenau.

Bikovi iz Mocartovog grada su već godinama suvereni vladari austrijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbala, a trofej u kupu su osvajali u šest od poslednjih osam izdanja. I ne sumnjaju da će večeras uzeti i sedmi trofej. Uostalom, kakve šanse bi mogao da ima skromni drugoligaš koji nema nijedan trofej u klupskoj istoriji protiv mašinerije iz Salcburga koja je u prvom delu ove sezone oduševljavala fudbalofile i van granica Austrije?

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ipak, kup je čudno takmičenje i svako ima pravo da se nada. Pa i tim iz Lustenaua kojem je do sada najveći uspeh bio finale 2011. godine kada ih je porazio Rid. Posle te 2011. godine je krenula dominacija Salcburga.

„Bavimo se profesionalnim fudbalom da bi osvajali trofeje. Favoriti smo u finalu, ali kup je posebno takmičenje koje ima svoj pravila. Sve je moguće i zato moramo da budemo spremni na neke lude momente“, kaže Salcburgov trener Džesi Marš.

Njegov tim je do finala došao pobedama nad najvećim rivalima pout Rapida i LASK-a gde je pokazao da je i dalje fudbalska sila broj jedan u Austriji uprkos padu forme u drugom delu sezone. LASK je tada Red Bulovoj mašinerij pobegao na tri boda prednosti i ozbiljno zapretio da će prekinuti dominaciju aktuelnog šampiona, ali je potom napravio kobnu grešku kada je tokom pauze zbog korona virusa krišom trenirao i sledi mu kazna oduzimanjem bodova koja će ga koštati titule.

Pauza je više tako odgovarala Salcburgu, a vest da će LASK biti kažnjen im je samo poslužila kao vetar u leđa da u punom gasu uđu u nastavak sezone i pregaze konkurenciju do duple krune. Iako je iza njih samo dve nedelje zajedničkih treninga, fudbaleri Salcburga imaju i previše indivudlanog kvaliteta za večerašnjeg rivala.

Meč se igra u Klagenfurtu bez prisustva publike, a interesantno je da su TV prava za prenos finala prodata u čak 40 zemalja širom sveta. Primera radi, finale prošle godine je u direktnom prenosu išlo samo na televizijskim stanicama u Austriji. Međutim, sitiuacija sa prekidom sezone zbog korona virusom i glad svetske javnosti za fudbalom su učinili da za večerašnji okršaj vlada interesovanje mimo svih očekivanja. Možda i to bude motiv da simpatičnog drugoligaša da napravi jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Kupa Austrije i da iznenadi red Bul Salcburg. Ali u to verovatno ne veruje niko osim samih igrača Austrije Lustenau. Ako i oni veruju...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.