Au, MATORI! Ušao sa klupe i odmah NOKAUTIRAO Barsu!

Izvor: Mondo, 16.Avg.2019, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Au, MATORI! Ušao sa klupe i odmah "NOKAUTIRAO" Barsu!

Prekaljeni napadač Bilbaa Aric Aduriz fenomenalnim potezom je doneo svom timu tri boda na premijeri nove sezone u Španiji. Povreda Luisa Suareza u prvom poluvremenu.

Lionel Mesi zbog povrede je propustio gostovanje Barselone u Bilbau, pa je "ogrtač Supermena" morao da stavi neko drugi.

Kada je već izgledalo da će se prva utakmica sezone 2019/20 u španskoj Primeri završiti bez pobednika, ali i bez pogodaka, na scenu je stupio 38-godišnji Aric Aduriz. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Reagovao je na centaršut Andera Kape kao da je duplo mlađi nego što jeste i minut pre kraja, "makazicama" matirao Ter Štegena.

Atletik Bilbao - Barselona 1:0 (0:0)!

What a strike by Aritz Aduriz. pic.twitter.com/hTCsxBQcGP

— 7Błasiu (@sportsfan_pl) August 16, 2019

Potpuno spektakularnoj završnici meča na "San Mamesu" doprinelo je i to što je trener domaćih Gaiska Garitano uveo Aduriza sa klupe oko pola minuta pre akcije za pobedonosni pogodak!

Veteran crveno-belih tako je na najbolji mogući način počeo svoju oproštajnu sezonu.

Zatresavrši mrežu, ujedno je izjednačio Mesijev rekord - 15 uzastopnih sezona sa bar jednim golom u domaćem prvenstvu. Argentinac će vrlo brzo opet postati usamljeni rekorder, ali Aduriz se sigurno neće žaliti...

Osim što je bila bez najboljeg igrača, Barselona je u finišu prvog poluvremena ostala bez Luisa Suareza. On je povredio list, a više o ozbiljnosti povrede znaće se u subotu.

Podsećamo da Urugvajac u januaru puni 33 godine, što znači da bi ovakve stvari mogle da mu se dešavaju sve češće. Na sreću, Katalonci su dali veliki novac da dovedu Antoana Grizmana iz Atletiko Madrida, ali Francuz na debiju u Primeri nije pokazao ništa specijalno...

ATLETIK: Simon - Kapa, Alvarez, Nunjez, Berčiče - Lopez (Benjat), D. Garsija - De Markos (Sanset), R. Garsija, Muniain - Vilijams.

BARSELONA: Ter Štegen - Semedo, Pike, Langle, Alba - Roberto (Perez), De Jong, Alenja (Rakitić) - Dembele, Suarez (Rafinja), Grizman.

PAROVI 1. KOLA:

Atletik Bilbao - Barselona 1:0 (0:0)

/Aduriz 89/

subota

Selta - Real Madrid 17.00

Valensija - Sosijedad 19.00

Majorka - Eibar 20.00

Leganes - Osasuna 21.00

Viljareal - Granada 21.00

nedelja

Alaves - Levante 17.00

Espanjol - Sevilja 19.00

Betis - Valjadolid 21.00

Atletiko Madrid - Hetafe 22.00

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.